Kone kiekvienas naujas World of Warcraft žaidimo išplėtimas gerina kokį nors rekordą. Naujausias World or Warcraft: Shadowlands – ne išimtis. Activision Blizzard pranešė, kad World of Warcraft: Shadowlands pagerino visų laikų PC platformos rekordą ir per pirmąją dieną pardavė istoriškai rekordinį kiekį žaidimo kopijų.

Pasirodo, kad World of Wacraft: Shadowlands aplenkė kitą Blizzard žaidimą. Iki šiol šis rekordas priklausė Diablo 3 žaidimui, kuris per pirmąją dieną pardavė net 3,5 milijonus žaidimo kopijų PC platformoje. Pasak Activision Blizzard, World of Warcraft: Shadowlands per pirmąją para suskaičiavo net 3,7 milijonus parduotų kopijų ir tapo nauju rekordininku (na bent jau keletai dienų, kol startuos visų taip laukiamas Cyberpunk 2077).

Greta šių įspūdingų skaičių, Blizzard taip pat pasidalino ir kita įdomia statistika. Pasak pranešimo, šiuo metu World of Warcraft išgyvena aukso amžių ir turi didžiausią žaidėjų auditoriją per pastarąjį dešimtmetį. Anot kompanijos atstovų, aktyvių lyginant su pernai metų žaidžiamumo statistika, World of Warcraft: Shadowlands padvigubino žaidimo skaičius, o aktyvių ir nebe pirmą mėnesį žaidimą prenumeruojančių žaidėjų skaičius aukščiausias nuo pat World of Wacraft: Cataclysm laikų.

Svarbu pabrėžti, kad Blizzard džiaugiasi išties įspūdingais starto skaičiais, kurie, tikėtina, pamažu pradės kristi. Vis tik, tai milžiniškas pasiekimas ir pareiškimas visiems žaidimo kritikams, kurie teigia, kad 16 metų gimtadienį neseniai atšventęs MMORPG praranda savo žavesį. Sveikiname visus žaidimo fanus ir kviečiame susitikti žaidime!