Vakar Gamescom: Opening Night Live metu Guerrilla Games paskelbė, kad Horizon Forbidden West bus išleistas 2022 m. vasario 18 d. Ir prieinamas per PlayStation 4 ir PlayStation 5 konsoles. Nors Sony ketino suspėti žaidimą išleisti iki 2021 metų pabaigos, dėl pandemijos kompanijai teko atidėti Horizon Forbidden West išleidimo datą iki kitų metų pradžios tam, kad galutinė žaidimo versija pasižymėtų gerbėjų lūkesčius pateisinančia kokybe. Žaidimą užsisakyti iš anksto bus galima jau nuo kitos savaitės – rugsėjo 2 d.

Gamescom renginio metu, kalbėdamas apie uždelstą „Horizon Forbidden West“ išleidimą, Mathias de Jonge teigė: „nenuostabu, kad mūsų komandas labai paveikė pasaulinė pandemija; buvome priversti prisitiakyti prie naujų darbo eigų, protokolų ir kitų iššūkių, išlaikyti savo komandų saugumą ir teikti pirmenybę sveikai darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrai“. Covid-19 paveikė daugybę žaidimų kompanijų ir kūrėjų, todėl dera būti supratingiems ir kantriems, žinant, kad uždelstas žaidimo pasirodymas reiškia nuolatinį kokybišką darbą vardan geriausio rezultato, kurį gali užtikrinti kūrėjai.

Be to, Jonge taip pat atskleidė dalį informacijos apie laukiamą Horizon Forbidden West. Panašu, kad nuotykiai su protagoniste Aloy tik įgaus pagreitį – nykstanti biosfera daro pragaištingą žalą pasauliui. Dėl biosferos pokyčių laukinė gamta ir gyvūnai badauja, o tai daro tiesioginę įtaką genčiai – kelia jai mirtiną pavojų. Ekstremalios oro sąlygos ženkliai paveiks žaidimo patirtį, atsižvelgiant į tai, kad griūvanti biosfera yra pagrindinė istorijos problema, kurią žaidėjai privalės išspręsti. Panašu, kad iš Horizon Forbidden West žaidimo galime tikėtis daug įdomybių, tad netveriame jauduliu!

Visgi žinios apie uždelstą žaidimo išleidimą nebuvo vienintelė staigmena, kurios sulaukė gerbėjai – taip pat pranešta apie ilgai lauktą Horizon Zero Dawn patobulinimą, skirtą PS5. Šio patobulinimo dėka PS5 žaidėjai gali mėgautis 60 kadrų per sekundę sparta, 4K vaizdo raiška ir, žinoma, šis patobulinimas prieinamas nemokamai visiems PlayStation 5 žaidėjams, kurie turi Horizon Zero Dawn žaidimą.

Teks palūkėti kol galėsime įžengti į Horizon Forbidden West pasaulį, tačiau laukiant galima mėgautis viskuo, ką gali pasiūlyti „Horizon Zero Dawn. Na, o PS5 žaidėjai gali pasinerti į ilgai lauktą patobulinimą.