MMORPG žaidimų karalius World of Warcraft jau netrukus išleis naują žaidimo papildymą World of Warcraft: Shadowlands. Po ne ypač sėkmingo Battle For Azeroth išplėtimo, Blizzard nusprendė atšviežinti savo didžiausią žaidimą ir pristatyti galybę naujovių, kurios turėtų patenkinti tiek senuosius žaidimo fanus, tiek naujokus, kurie dar tik planuoja žengtį į milžinišką Warcraft visatą.

Nenumaldomai artėjant World of Warcraft: Shadowlands startui, nusprendėme žvilgtelėti į žaidimo naujoves, bei pateikti atsakymus į amžinus naujų žaidėjų klausimus – kodėl turėtumėte pradėti žaisti World of Warcraft: Shadowlands? Patikėkite mumis, pradėti išties vertą!

Šviežia naujų žaidėjų patirtis

Kartu su naujuoju World of Warcraft žaidimo išplėtimu, žaidimo kūrėjai pristato visiškai naują naujo žaidėjo patirtį. Iki pat šiol, nauji WoW žaidėjai visuomet buvo pasitinkami su beveik 15 metų senumo naujo žaidėjo įvadu, kuris jau tapo tikra atgyvena. Nereikia būti genijumi, kad suprastumei, jog pasenęs dizainas ir senoviško tipo užduočių dinamika nubaidė ne vieną drąsuolį sugalvojusį patikrinti įžymųjį MMORPG žaidimą. Blizzard sprendžia šią problemą su nauja startine zone Exiles Reach, kuri visus naujus žaidėjus įves į kursą ir parodys puikiausias World of Warcraft savybes. Šioje naujoje startinėje zonoje palaipsniui susipažinsite su pagrindinėmis žaidimo savybėmis ir peržaisite išties nuostabią istoriją, kuri leis suprasti, ko galima tikėtis iš žaidimo.

Exiles Reach peržaidę žaidėjai baigs šią zoną pasiekdami 10 personažo lygį ir iškart galės pradėti nuotykius Battle for Azeroth žaidimo išplėtime. Naujausio išplėtimo zonos buvo subalansuotos taip, kad pabaigus pagrindinę žaidimo giją (ji kupina istorijos, kurią vertą žinoti prieš pradedant nuotykius Shadowlands), būsite 50 lygio ir galėsite nerti į naujausius nuotykius su visa World of Warcraft žaidėjų bendruomene.

Pasirinkite savo mėgstamiausią WoW išplėtimą

Jei esate senas World of Warcraft vilkas, kuris žaidė šį žaidimą seniau, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių užmetėte WoW ilgam, ši skiltis skirta būtent jums. Su World of Warcraft: Shadowlands naują lygių kėlimo patirtį gauna ne tik nauji žaidėjai. Pasak Blizzard, visi senbūviai, kurie jau turi bent vieną World of Warcraft personažą, galės pasirinkit kur kelti savo naujo personažo lygį. Tai reiškia, kad pabaigus naujos startinės zonos istoriją galėsite pasirinkti savo mėgstamiausią WoW išplėtimą ir savo kelionę pratęsti ten. Visi žaidimo išplėtimai – The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Catalysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, Legion bei jau minėtas Battle for Azeroth bus subalansuoti taip, kad galėtumėte peržaisti pagrindines šių išplėtimų istorijas nuo pradžios iki galo, o savo kelionę baigsite pasiekę 50 lygį.

Tai reiškia, kad net jei esate žaidę WoW, tačiau dėl vienokių ar kitokių prežasčių praleidote kurį nors WoW išplėtimą, galite užpildyti spragas ir nešvaistyti laiko darant užduotis mažo lygio zonose. Šį funkcija puikiai tiks tiems, kurie norėtų atsišviežinti ir išmėginti naują žaidimo klasę, o taip pat prisiminti senas dienas bei istorijas. Kažkodėl lažinamės, kad Wrath of the Lich King taps populiaria lygio kėlimo vieta daugeliui senbūvių…

Žaidimo klasių „atnaujinimai“

Neslėpkime – daugelis senų WoW žaidėjų žaidimą užmetė dėl daugybės Blizzard mėginimų sunmažinti žaidimo mygtukų skaičių ir bandymų supaprastinti tam tikras žaidimo klases. Tokios naujovės patiko ne visiems, o vis garsėjanti fanų armija reikalavo pokyčių. Jie atkeliauja su Shadowlands!

Pasak Blizzard, naujasis žaidimo išplėtimas gražina klasių identitetą ir galybę senų klasių įgūdžių, kurie buvo prarasti per eilę metų – Šamanai atgauna savo totemus, Paladinai susigražina savo auras, o Warlock’ai atgauna galimybę „prakeikti“ savo priešininkus. Iš esmės, visos senosios World of Wacraft klasės atgauna galybę senų mygtukų, kurie turėtų praturtinti žaidimo balansą sugražindami nora tapatintis su pačia žaidimo klase, o ne tik klasės specializacija.

Kiek ankščiau, savo blog’e anglų kalba apžvelgėme visas klasių naujoves, tad kviečiame perskaityti tuos, kurie dar to nespėjo.

Niekur negirdėta istorija

O paskutinė priežastis, kodėl World of Warcraft verta pradėti žaisti būtent šiandien yra naujoji žaidimo istorija. Nors WoW turėjo gausybę atnaujinimų ir papsakojo gausybę istorijų, praktiškai visi žaidimo išplėtimai tyrinėjo tos pačios dimensijos įvykius. World of Warcraft: Shadowlands primą kartą žaidėjus nukels į niekur neregėtą ir neaprašytą pomirtinį pasaulį, kuriame galioje visiškai kitokios taisyklės, egzistuoja niekur netyrinėta pasaulio istorija, o tai reiškia, kad net ir didžiausi WoW veteranai taps visiškais naujokais.

WoW Shadowlands atnaujinimai žada išties naują patirtį visomis prasmėmis, tad tai ko gero geriausias laikas prisijungti prie šios milžiniškos žaidėjų bendruomenės. Nepamirškite pasinaudoti Eneba nuolaidomis ir pradėkite žaisti! World of Warcraft: Shadowlands startuoja lapkričio 24 dieną.