Negalime teigti, kad naujienos apie vieną populiariausių pastarojo dešimtmečio žaidimų perleidimą naujos kartos konsolėms mums tapo dideliu siurprizu… Vakar, Rockstar Games oficialiai pranešė, kad GTA 5 ir GTA Online bus išleistas naujosios kartos PlayStation 5 bei Xbox Series X konsolėms, o startas numatomas jau rudenį, lapkričio 11 dieną.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad naujosios kartos konsolių savininkai ir dabar gali mėgautis GTA 5 bei GTA Online, tačiau šiose konsolėse šiuo metu žaidžiamos tik atgalinio suderinamumo pagalba veikiančios PS4 ir Xbox One versijos. Su specialiu naujosios kartos leidimu, Rockstar Games teigia, kad galės žaidėjams pasiūlyti dar geresnes grafikas, sklandesnį žaismą, o pats žaidimas PlayStation 5 bei Xbox Series X konsolėse bus „išplėstas ir pagerintas“.

Dar viena svarbi detalė – išskirtinis Rockstar Games sandoris su Sony. Pasak žinių, po naujosios konsolių kartos starto, PlayStation 5 savininkai net tris mėnesius (iki 2022- vasario) GTA Online galės žaisti visiškai nemokamai. Šiuo laikotarpiu žaidimas bus pasiekiamas ir Xbox Series X žaidėjams, tačiau Xbox fanai žaidimą turės nusipirkti. Pasibaigus trims mėnesiams po starto tą teks padaryti ir PlayStation 5 žaidėjams, nes Rockstar Games neplanuoja siūlyti nemokamų naujosios konsolių kartos atnaujinimų.

Kad ir kaip ten būtų, smagu matyti, kad GTA 5 nestabdo net prabėgus daugybei metų po oficialaus starto. Originaliai, žaidimas buvo išleistas PlayStation 3 bei Xbox 360 konsolėms, o matyti žaidimą, kuris pergyvena net dvi konsolių kartas, išties retas reiškinys. Su tuo ir sveikiname visus žaidimo fanus!