Jei esi „Keršytojų“ gerbėjas, tikrai prisimeni gerai žinomą frazę, tapusią meme, kurioje Kapitonas Amerika sako: „Supratau šią užuominą“. Kodėl dabar apie tai kalbame? O todėl, kad ieškome Easter eggs ir užuominų, kurias žaidimų kūrėjai mėgsta paslėpti savo  žaidimuose. Ar teko rasti? Ar supratai ką jie reiškia? Ne, VISŲ paslapčių tikrai neišduosime, tik keletą, kad kiltų noras pačiam pasinerti į paieškas.  

O kol ieškai Easter eggs, gali paieškoti ir nuolaidų. Nors žaidimų su Easter eggs išpardavimas eina į pabaigą, dar yra laiko nugvelbti norimą žaidimą pigiau.

Pasižiūrėk, ką gali sumedžioti pigiau. Ieškok dabar!

O dabar atskleiskime keletą paslapčių, gerai?

Minecraft

Priklausomai nuo režimo, kurį pasirinkęs žaidi, Minecraft gausu Easter eggs. Jei žaidi Building režimu, kiekvienas statinys gali būti laikomas Easter egg, pradedant žymiais tikroviškais pastatais, baigiant Karaliaus Uostu iš „Sostų karų“ arba Minas Tirith iš „Žiedų Valdovo“. Net ir tu gali pastatyti tai, kas taps Easter egg

Kita vertus, žaidžiant Survival režimu, jame gausu užuominų į populiarius filmus, pavyzdžiui, kiškis žudikas, garsėjantis visos riterių grupės išskerdimu filme „Monty Python ir Šventasis Gralis“ (angl. „Monty Python and the Holy Grail“). Jei jį pamatei – bėk! Teisybės ieškotojas, vardu Džonis, puls šalia esančius personažus, taip primindamas kultinį siaubo filmą ir romaną „Švytėjimas“. Taip pat, jei pavadinsi gyvūnus kūrėjų vardais, jie pakeis spalvas. Yra daugybė užuominų į kitus žaidimus: Legend of Zelda, Mario, Pokemon ar Portal, bet juk negalime atskleisti jų visų, ar ne? 


Rask visus Easter eggs Minecraft žaidime.

Just Cause 4

Just Cause 4 žaidime gausu Easter eggs – nuo pastato, kuriame groja A-ha grupės „Take on Me“ daina, iki slaptavietės Mėnulyje ir Juros Periodo Parko. Tačiau geriausią ir juokingiausią užuominą galima pastebėti atkreipus dėmesį į ginklus. Žemėlapio kairiajame apatiniame kampe rasi ginklą su karvės raštu. Kiekvienas nušautas šiuo ginklu, pavirs… karve! Palauk, tai dar ne viskas! Alternatyvus šaudymo režimas patį Riko pavers į nepakartojamą karvutę. Jei dėl to nesusigundei išbandyti šio žaidimo, nebežinome kaip dar tave įtikinti. 

Fortnite

Fortnite žaidimas gali pats būti laikomas atskira užuomina su kiekvienu nauju daiktu, susijusiu su vis kitokiu popkultūros fenomenu, pradedant Marvel ir DC superherojais, Riku ir Morčiu ir baigiant tokiomis įžymybėmis kaip Ariana Grande, Travis Scott ar Marshmello. Tačiau čia Easter eggs nesibaigia. Žaidimo aplinkoje paslėpta daugybė plakatų, vaizduojančių ankstesnius „Epic Studios“ žaidimus. O ar žinojai, kad kiekviena sala pavadinta graikų Dievų vardais? Tačiau geriausias Easter egg yra antkapiai, skirti žaidėjams, žuvusiems juokingais būdais.

Dar Fortnite Chapter Two, žaidėjas plaukė kriokliu, nepataikė į žemiau esantį vandenį, ir… mirė. Dabar toje vietoje yra antkapis su ženklu „plaukioti draudžiama“, skirtas paminėti jo nesėkmę. Kas žino, gal būsimuose sezonuose ir tu tapsi Fortnite legenda?


Nori įsigyti pigesnių Fortnine V-bucks? Spausk  čia.

Borderlands

Ak, Borderlands, žaidimų serija, kuri į save nežiūri pernelyg rimtai. Borderlands 2 gali rasti ne tik urvą iš Minecraft, bet ir sutikti Lee, Dan, Ralph ir Mick – keturias humanoides žiurkes, gyvenančias kanalizacijoje, mėgstančias picą ir treniruojamas jų mokytojo Flinter. Jei vis tiek nesupranti, tai užuomina į „Vėžliukus nindzes“!

Easter eggs tuo dar nesibaigia. Kiekviename Borderlands žaidime jų yra daugybė – nuo Dark Souls iki Pink Floyd. Žinodami, kokį humoro jausmą turi kūrėjai, tikėtina, kad dalis jų dar net neatrasti. Nori būti pirmas?

Įsigyk visus Borderlands žaidimus čia

GTA V, RDR 2, ar bet kuris Rockstar žaidimas

„Rockstar Games“ yra Easter eggs karaliai. Kartais, dėl to juos net paduoda į teismą. Kaip Lindsay Lohan tai padarė dėl į ją panašios asmenybės sutiktos GTA V. Kartais Rockstar net šaiposi iš Easter egg medžiotojų. Pameni, kai GTA: San Andreas jie parašė „Čia Easter eggs nėra. Eik šalin“? Taip. O ta, dar neatskleista Mount Chiliad paslaptis GTA V, kas per velniava?? Gal tu būsi tas, kuris ją atskleis?

Red Dead Redemption žaidimuose taip pat yra daugybė Easter eggs, nuo ateivių, „Pietų parko“ (angl. „South Park“) ManBearPig ir Hobito namo iki begalės kitų. Žaidimo pasaulis yra toks didžiulis ir detalus, kad niekas net nežino, ar visi Easter eggs buvo atrasti. Nori pabandyti?

Žinome, kad tikriausiai nėra žaidimo be Easter eggs, bet negalime išvardyti jų visų. Be to, nenorime sugadinti linksmybių atradę visus Easter eggs už tave. Ką mes galime padaryti, tai pasiūlyti žaidimų kolekciją, kad turėtum kur pradėti paieškas. Ir aišku, už mažesnę kainą nei bet kur kitur. Na? Ar pasiruošęs medžioklei?

Spausk čia ir susipažink su žaidimų su geriausiais Easter eggs kolekcija.