Ankščiau ar vėliau tai turėjo nutikti… Vakar Microsoft paskelbė, kad pagaliau atsisako privalomos Xbox Live Gold prenumeratos nemokamiems žaidimams tinkle. Ši prievolė egzistavo labai ilgai, o Xbox fanai, kurie norėdavo žaisti tokius žaidimus kaip Call of Duty: Warzone, Apex Legends, Rocket League ir daugelį kitų, turėdavo turėtį aktyvią Xbox Live Gold prenumeratą norėdami susijungti su kitais žaidėjais iš viso pasaulio. Nuo šiandien šio reikalavimo nebeliko!

Planus apie šiuos pasikeitimus Microsoft anonsavo dar sausio mėnesį, kuomet Xbox fanų bendruomenė sukilo dėl augančių Xbox Live Gold prenumeratos kainų. Kilusi nepasitenkinimo banga privertė kompaniją atisakyti savo planų, o siekiant nuraminti nepatenkintą žaidėjų bendruomenę, Xbox atstovai pažadėjo panaikinti privalomą prenumeratą norint mėgautis nemokamais internetiniais žaidimais.

Šiandien šie pažadai tapo realybe, o Xbox Live Gold komanda pasidalino nauju įrašu oficialiame Xbox puslapyje skelbiančiu apie pasikeitimus. Pasak įrašo, buvo sudarytas net 50 žaidimų sąrašas, kurių žaidėjai norėdami žaisti tinkle, galės tai daryti be Xbox Live Gold prenumeratos prievolės.

Žaidimų sąraše galime rasti galybę populiarių ir mažiau žinomų žaidimų. Sąraše puikuojasi tokie pavadinimai kaip Brawlhalla, Crackdown, Dauntless, Destiny 2, Fortnite, Hyper Scape, Path of Exile, ROBLOX, World of Tanks bei daugelis kitų. Jei norite susipažinti su pilnu žaidimu sąrašu, rekomenduojame užmesti akį į oficialų Xbox įrašą.

Verta atkreipti dėmesį, kad Xbox Live Gold prenumeratos prievolė panaikinta tik nemokamiems platformos žaidimams, tad jei nesate didelis šių žaidimų fanas ir mieliau renkatės kitus žaidimus, jums vis vien reikės turėti Xbox Live Gold. Su šia prenumerata taip pat gausite specialias nuolaidas Xbox žaidimų parduotuvėje bei priėjimą prie nemokamų Games With Gold žaidimų, kurių sąrašas atnaujinamas kas mėnesį.

Jei nemokami žaidimai ir galimybė juos žaisti su draugais be papildomų prenumeratų jūsų nedomina ir ieškote būdų pratęsti savo Xbox Live Gold prenumeratą pigiau, rekomenduojame užmesti akį į specialius Xbox Live Gold papildymo kortelių pasiūlymus.