Neseniai Sony kompanija pristatė Horizon Forbidden West žaidimą ir numatė, kad jis turėtų būti išleistas dar šiais metais. Šis kūrinys – tai didžiulio pasisekimo sulaukusio Horizon Zero Dawn tęsinys, kurio veksmas vyksta distopinėje atviro pasaulio ateityje, kupinoje neopaganizmo. Paskelbus apie tęsinio kūrimo procesą, pasaulio žaidėjų bendruomenė naujienas pasitiko su jauduliu, tačiau Horizon Forbidden West dar gali tekti palaukti – nemaža tikimybė, kad žaidimas pasirodys tik 2022-ais metais.

Naujausiame PlayStation tinklaraščio straipsnyje, kompanijos vadovas Herman Hulst pasidalino mintimis apie šiuo metu vykdomus projektus bei potencialią galimybę nukelti laukiamą Horizon Forbidden West žaidimą. 

Anot jo, prie šio projekto komanda dirba išsijuosusi, tačiau nežinia, ar žaidimą pavyks baigti numatytu laiku, t. y. šiais metais. Jis pabrėžia, kad kokybė yra neginčytinas prioritetas, todėl jie nerizikuos savo gerbėjams pateikti nepilnai išvystytą žaidimą. Užuot, Hulst nuomone, geriau padirbėti kiek ilgiau ir pateikti geriausią galimą rezultatą.

Na, o mes džiaugiamės tokiu mentalitetu ir tikimės, kad Horizon Forbidden West žaidimas bus išties vertas kiekvienos lauktos dienos. Tuo tarpu, kviečiame peržiūrėti žaidimo eigos ištrauką ir pamatyti, kad jau dabar žaidimas atrodo šauniai.

Džiaugiames tuo, kad Aloy istorija dar nesibaigia ir kad mes vėl galėsime leistis į nuotykius kvapą gniaužiančiame atvirame pasaulyje. Visgi, tikrai stebinanti naujiena buvo tai, kad Horizon Forbidden West žaidimas bus pritaikytas tiek PS4, tiek PS5 žaidimų sistemoms

Žaidimo direktorius Mathijs de Jonge teigė, kad žaidimo pritaikymas PS4 ir PS5 konsolėms nebuvo ypatingai didelis iššūkis. Jo manymu, esminis skirtumas tarp šių žaidimų sistemų, be 3D audio sistemų, DualSense pultelio valdymo sąrankų bei žaidimų krovimo greičio, buvo vaizdo grafika.

Bet, stebint Sony pasidalintu Horizon Forbidden West žaidimo eigos įrašu, galima teigti, kad kol kas komanda šauniai susidoroja su šiais skirtumais tarp PS4 ir PS5 konsolių. Ir, žinoma, dar kartą norime pabrėžti tai, kad Sony komanda, rinkdamasi kokybę vietoj kiekybės, priima išties protingą sprendimą.

Kol laukiame Horizon Forbidden West, kviečiame dar kartą pasinerti į nuotykius su Aloy Horizon Zero Dawn žaidime, o tie, kurie dar neturėjo progos išmėginti šio kūrinio – puiki galimybė yra tai padaryti dabar.