Pagaliau Valve patvirtinto ilgokai sklandančius gandus ir paskelbė Steam Deck – nešiojamą žaidimų konsolę, kuri tikriausiai taps svarbiu konkurentu Nintendo Switch konsolei. Vartotojai jau gali rezervuoti konsolę ir pasirinkti iš trijų skirtingų Steam parduotuvėje esančių modelių variantų. Pasak Valve įmonės, Steam Deck siuntimas prasidės šių metų gruodį.

Steam Deck yra nešiojama kompiuterio žaidimams atmaina ir suteiks galimybę vartotojams žaisti visus Steam platformoje esančius žaidimus bet kurioje vietoje. Kaip ir konkurento Switch V2 atveju, naująją Valve konsolę galima prijungti prie televizoriaus ar monitoriaus, todėl Steam Deck yra universalus įrenginys, leidžiantis žaisti bei transliuoti žaidimus, įdiegti programinę įrangą ir kitus dalykus.

Kaip jau minėjome anksčiau, galima rinktis iš skirtingų Steam Deck konsolės variantų:

  • $399 už 64GB varaintą
  • $529 už 256GB variantą
  • $649 už 512GB variantą

Pagrindinis skirtumas tarp modelių yra atminties talpa, tačiau mes, žaidėjai, geriau nei kas kitas žinome atminties talpos svarbą žaidimų įrenginyje. Puiku yra tai, kad žaidėjai gali pasirinkti modelį atsižvelgdami į savo biudžetą ir numatomą atminties talpos poreikį. Žinoma, visų trijų konsolės modelių bendrą atminties talpą galima padidinti naudojant microSD korteles.

Pristatę savo naujausią konsolę, Valve iš karto pateikė ir jos specifikacijas, o tai suteikia progą tinkamai pažvelgti į visiškai naują Nintendo Switch konkurentą. Apibendrinant duomenis apie įrangos techninius parametrus, Steam Deck turi 7 colių, 1280×800 raiškos, 60 Hz LCD ekraną, AMD APU su 4 branduolių ir 8 gijų procesoriumi, suderintu su 8 RDNA 2 skaičiavimo įrenginiais GPU ir 16 GB talpos LPDDR5 RAM. Panašu, kad Steam Deck specifikacijos pranoksta Switch V2 konsolės.

Naujos serijos konsolės pasirodymas gali sukelti pokyčių žaidimų industrijos rinkoje, išauginti konkurenciją, kuri paprastai lemia teigiamus pokyčius. Šios naujienos intriguoja, todėl nekantriai laukiame galimybės patys išbandyti Steam Deck konsolę ir įsitikinti, ar Valve išties gali pateisinti žaidėjų lūkesčius priimdami novatoriškus sprendimus.

Tuo metu, jei norite įsigyti pigių Steam žaidimų ar papildyti paskyros piniginę, kviečiame pasinaudoti pigiomis Steam dovanų kortelėmis.