Vakar Twitch savo tinklaraštyje pasidalino naujienomis apie Twitch prenumeratų kainų pokyčius vartotojams Europoje ir JK regionuose. Dabar vartotojai iš minėtų regionų gali džiaugtis Twitch prenumeratų kainų kritimu, nes dabar jie kainuoja €3,99 vietoje €4,99. Šio vietinių kainų pokyčio priežastį lėmė siekis „Twitch prenumeratų kainas suderinti su vietinėmis pragyvenimo išlaidomis“. Šauni iniciatyva!

Twitch pirmiausia pradėjo keisti vietines kainas Azijoje, Lotynų Amerikoje, Artimuosiuose Rytuose, Meksikoje, Turkijoje ir Afrikoje. Dabar ši transliavimo platforma pritaikė kainų pokyčius ir vartotojams Europoje bei Jungtinėje Karalystėje. Kai kuriuose regionuose kainos sumažėjo net 57%, todėl Twitch transliuotojų tarpe kilo susirūpinimas.

Twitch transliuotojai pradėjo baimintis, kad dėl pigesnių prenumeratos kainų gali sumažėti pajamos ir tapti sunkiau pasiekti 100 USD ribą, kuri reikalinga pajamų išgryninimui platformoje. Tačiau Twitch administratoriai paaiškino, kad, remiantis statistika, platformoje  dėl mažesnių abonentinių mokesčių matomas ženklus vartotojų skaičiaus padidėjimas. Naujausiame kompanijos įraše, kuris reguliariai atnaujinamas, teigiama, kad „palyginti su trimis mėnesiais iki vietinių kainų sumažinimo ir statistiką po to, žiūrovai dovanoja penkis kartus daugiau prenumeratų“. Panašu, kad iš to išlošia abi pusės.

Platforma toliau diskutuoja apie šią problemą ir pristato kainų pokyčių priežastis: „vietinių kainų pokyčius lemia dvi pagrindinės priežastys. Žiūrovai pranešė mums norintys palaikyti kūrėjus ir prisidėti prie mėgstamų bendruomenių plėtojimo, nepaisant to, kuriame regione jie gyvena. Antroji priežastis – ilgainiui, kūrėjai iš kainų sumažėjimo gaus naudos, nes prenumeratos tampa labiau prieinamos žiūrovams visame pasaulyje.“ Šiuos teiginius jau patvirtina Twitch pateikiama statistika, todėl panašu, kad platforma pritrauks vis daugiau vartotojų, o transliuotojams tikrai nereikia jaudintis dėl savo pajamų.