Jei esate tarp tų, kurie žaidė Stardew Valley, tačiau dėl vienokios ar kitokios priežasties žaidimas pabodo, turime jums puikių žinių. Žaidimo kūrėjai paskelbė apie naują ir visiškai nemokamą žaidimo atnaujinimą, kuris žaidimą papildė visiškai nauja sala, kuri atneša ir galybę šviežio turinio.

Naujoji sala – Ginger Island – tai nauja vietovė skirta jau patyrusiems Stardew Valley žaidėjams. Joje rasite galybę naujovių skirtų tiems, kurie jau spėju ištyrinėti originaliojo žaidimo turinį. Čia rasite daugybę naujų lokacijų, dialogų, įvykių, naujų mini žaidimų ir, žinoma, užduočių. Ginger Island taip pat turi ir naują požemį, kuris, pasak kūrėjų, nuolat keisis ir niekuomet nebus toks pat, kaip pirmojo apsilankymo metu. O kaip ir priklauso geram požemiui, jame gausu paslapčių ir lobių.

Negana naujos vietovės, 1.5 atnaujinimas atneša ir naują būdą žaisti. Naujojoje lokacijoje fermas teks statyti paplūdimyje, o tai kiek apsunkins gėrybių auginimą – vandenį čia teks nešti patiems.

Galiausiai, šis Stardew Valley atnaujinimas išplečia ir technines žaidimo galimybes. Nuo šiol Stardew Valley su draugais galėsite žaisti ne tik susijungę internetu, tačiau ir prie to paties kompiuterio, naudojant naują split-screen rėžimą. Pasak kūrėjų, šiame rėžime galėsime sujungti net 4 žaidėjus vienu metu.

Tiesa, nors PC žaidėjai jau gali mėgautis visomis Stardew Valley naujovėmis, konsolių savininkams dar teks šiek tiek palaukti. Kūrėjai teigia, kad 1.5 atnaujinimas konsolines žaidimo versijas pasieks kitų metų pradžioje.

Žodžiu, atnaujinimas išties rimtas ir vertas jūsų dėmesio. Jei apie visas naujoves norite paskaityti patys, kviečiame užmesti akį į visą atnaujinimo manifestą.