Gerbėjų išliaupsintas ir apdovanojimus pelnęs trečiojo asmens stealth snaiperio simuliatorius sugrįžta! Penktoji, jau ilgai gyvuojančios Sniper Elite serijos dalis pasirodys gegužės 26 d., o mes nekantraujame nuspausti gaiduką. Ir jei kada teko žaisti ankstesnes dalis ar bent akies krašteliu pamatyti žaidimo klipus, puikiai žinai, kodėl. Iš pirmo žvilgsnio Sniper Elite serija atrodo kaip bet kuris kitas stealth žaidimas, tačiau ji turi ypatingą „kabliuką“, dėl kurio serijos žaidimai yra tokie mylimi. Taip, visi galvojame tą patį – žiaurią, baisią, bet žavingą ir nuostabią X-ray žudymo kamerą! Tačiau Sniper Elite 5 siūlo kur kas daugiau ir, jei tau įdomu, kokius atnaujinimus Rebellion Developments sukūrė 5-ajam žaidimui, skaityk toliau.

Kas naujo Sniper Elite 5 žaidime?

Nusitaikyk ir šauk

Sniper Elite 5 žaidimo principas yra toks pat, kaip ir ankstesnėse dalyse: nusitaikai, šaudai, šniukštinėji aplink ir vykdai užduotis, pašalindamas vieną ar du nacius iš karto. Šis žaidimas nusipelno gausių pagyrų dėl realistiškų snaiperio amato niuansų. Šaudydamas turi prisitaikyti prie vėjo krypties, kulkos trajektorijos ir net pagrindinio veikėjo širdies ritmo, nes tai gali nulemti tavo tikslumą. Aplinkos triukšmas taip pat turi įtakos, nes šūvių garsus gali užmaskuoti triukšmu, kurį minų ar granatų pagalba gali sukelti pats, arba laukti natūralių aplinkos garsų, užgošiančių šūvio garsą. 

Sniper Elite 5 turi didesnius žemėlapius

Didesnis pasaulis

Didesni žemėlapiai ir teritorijos atveria naujas stealth ir šaudymo galimybes. Jei planuoji sėlinti ir po vieną pašalinti nacius, didesniame žemėlapyje rasi daugiau vietų pasislėpti pats ir slėpti priešų kūnus. Leisdamasis lynu judėsi greičiau, o nauja laipiojimo mechanika leis pasiekti naujus šaudymo taškus.

Ginklo pritaikymas ir patobulinta X-ray žudymo kamera

Kaip ir anksčiau, tavo pagrindinis ginklas yra patikimasis snaiperis, tačiau turimas arsenalas papildomas automatiniais ginklais ir pistoletais. X-ray žudymo kamerą dabar galima įjungti ne tik su snaiperiu, bet ir automatais, pistoletais ir net aplinkos detalėmis, pavyzdžiui, sprogdinant statines. Pasak kūrėjų, kulkos gali atšokti nuo kaulų ir sudraskyti kitas kūno dalis, sukeldamos naujas groteskiškas animacijas.

X-ray žudymo kamera nepaliauja džiuginti Sniper Elite serijos fanų

Žadama, kad ginklų modifikavimas bus gilesnis ir dar tikroviškesnis. Galėsi keisti taikiklius, vamzdžius, dėtuves ir net pačių ginklų medžiagas. Žaisdamas atrakinsi naujų tipų šovinius, pvz., šarvus prašaunančias kulkas. Taip pat, jei norėsi, galėsi naudoti nemirtinus ginklus.

Invazijos režimas ir patobulinta co-op mechanika

Invazijos režimas yra būtent tai, apie ką galvoji: įjungus šį režimą, kitas žaidėjas galės įsiveržti į tavo žaidimą ir bandyti tave nukauti. Šis režimas žada jaudinantį katės ir pelės žaidimą tarp dviejų snaiperių. Užpuoliko pašalinimas suteiks tam tikrus apdovanojimus, tokius kaip ginklų skinai ir papildomi XP.

Nuo šiol, judėti iš vieno taško į kitą Sniper Elite 5 žaidime bus dar lengviau

Du snaiperiai geriau nei vienas ir tai žinodami, Rebellion patobulino co-op mechaniką. Žaidėjai galės dalytis amunicija ir reikmenimis, duoti nurodymus ir, prireikus, net vienas kitą pagydyti. Antrasis žaidėjas taip pat galės padėti žaidžiant invazijos režimu.

Nors pagrindinė žaidimo mechanika išliko tokia, kaip ir ankstesniuose žaidimuose, Sniper Elite 5 patirtį pagerins naujos smulkmenos ir dar nematytos mechanikos. Ar pasiruošęs kovoti su naciais?

Sniper Elite 5 galima žaisti asmeniniais kompiuteriais, PS4, PS5, Xbox One ir Xbox Series X|S. Įsigyk Sniper Elite 5 key pigiau arba užsiprenumeruok Xbox Game Pass ir žaidimu galėsi mėgautis nuo pat pirmos dienos. 

Taip pat gali įsigyti ir ankstesnes serijos dalis paspaudęs čia