Kol League of Legends žaidėjų bendruomene ruošiasi naujam esporto sezonui, Riot Games nusprendė apžvelgti praėjusius metus ir didžiausią bei svarbiausią metų renginį – League of Legends Worlds 2020. Kaip patys Riot Games sako, šiuometinis renginys pranoko visus lūkesčius ir tapo didžiausiu iki šiol surengtu League of Legends esporto renginiu. Na, bent jau žiūrint į žiūrovų sugeneruotą statistiką…

Pasak oficialių skaičių, šiuometinio pasaulio čempionato transliacijų žiūrimumas perkopė net 1 milijardą valandų, o tai yra naujas pasaulio rekordas. Tiesa, šis skaičius buvo gautas sumuojant visą League of Legends Worlds 2020 renginį, kuris truko daugiau nei mėnesį.

Nors peržiūrėtos valandos sugeneravo gražų ir apvalų skaičių, įdomiausia statistika yra apie žiūrovus ir jų skaičių. Pasak Riot Games, šiemet League of Legends Worlds 2020 transliacijas vidutiniškai stebėdavo po 23,04 milijonų žiūrovų vienu metu, o finalinių žaidimų pikas pasiekė net 45,95 milijonus žiūrovų. Ši statistika reiškia, kad League of Legends Worlds 2020 tapo žiūrimiausiu League of Legends esporto renginiu istorijoje.

Tokių įspūdingų skaičių priežastis pakankamai paprasta – COVID-19 ir su juo susijęs karantinas. Daugumai žmonių užsidarius namuose League of Legends Worlds 2020 tapo puikiu reginiu praskaidrinant niurias dienas, ko pasekoje turime ir rekordinę statistiką. Vis tik visų laurų vien karantinui atiduoti negalima. Riot Games nuveikė milžinišką darbą – panemija privertė organizatorius verstis per galvą, ieškoti originalių transliacijos sprendimo būdų bei sukurti žaidėjų ir darbuotojų burbulą. Riot Games nudirbo milžinišką darbą, tad rekordas išties pelnytas.

Kitąmet League of Legends Worlds renginys taip pat numatomas Kinijoje. Prieš šiuometinį renginį Riot Games davė pažadą – vietiniams fanams suorganizuoti nepamirštamą gyvą esporto reginį. Kadangi šiemet tai pavyko tik iš dalies, kitąmet tikimasi atsigriebti. To ir palinkėsime visai žaidėjų bendruomenei.