MMORPG fanai jau nekantriai laukia kitos savaitės, kuomet startuos naujausias World of Warcraft žaidimo išplėtimas Shadowlands. Šiuo metu, šio žaidimo žaidėjai mėgaujasi naujomis užduotimis, kurios kloja pamatus naujam istorijos skyriui, o kad laukti būtų lengviau, Blizzard pasidalino šviežiu naujojo išplėtimo pristatomuoju filmuku “Beyond the Veil”.

Užmeskite akį:

Šis naujas kompiuterinės grafikos filmukas demonstruoja, ko galime laukti iš naujojo World of Warcraft: Shadowlands turinio, o taip pat suteikia proga detaliau pažvelgti į World of Warcraft pomirtinio pasaulio herarchiją. Shadowlands išplėtime žaidėjai sulauks net 5 naujų zonų: Bastion, Ardenweald, Maldraxxus, Revendreth ir The Maw.

Pomirtiniai sandoriai

Jei dar nagirdėjote, World of Warcraft: Shadowlands žaidėjai patekę į pomirtinį pasaulį galės pasirinkti vieną iš 4 ten egzistuojančių frakcijų (kiekvienai frakcijai po zoną) ir sudaryti savotišką sandorį su jomis (anlg. – Covenants).

  • Bastion nariai atsakingi už naujų sielų pristatymą į pomirtinį pasaulį;
  • Night Fae prižiūri sielų energiją;
  • Necrolords – tai pomirtinio pasaulio sargybiniai ir kariai;
  • Venthyr vampyrai atsakingi už sielų atgailą siekiant išvengti amžinybės pragare.

Taip vadinama Covenants sistema taps centriniu žaidėjo progresijos varikliu viso išplėtimo metu. Pasiekus maksimalų lygį, jūsų pasirinkta frakcija taip pat pateiks ir specifinę užduočių grandinę, kuri nuves jus į paskutinę žaidimo zoną The Maw.

Covenants – tai įdomus Blizzard dizaino sprendimas, kuris patinka toli gražu ne visiems žaidėjams. Net testavimo metu, žaidėjai išreiškė kritiką kūrėjams ir siekė, kad Blizzard neužrakintų su kitomis frakcijomis susijusio turinio. Nors Blizzard į kritiką įsiklausė ir pateikė keletą patobulinimų leidžiančių žaidėjams pakeisti savo pasirinktą frakciją kartą per savaitę, diskusijos World of Warcraft bendruomenėje ir toliau netyla.

Ar šis žaidėjų išskirstymas į 4 frakcijas pasiteisins, sužinosime jau visai netrukus. Po ganėtinai kontraversiško Battle for Azeroth, Blizzard kompanijai reikia visuotinai mylimo žaidimo išplėtimo. World of Warcraft: Shadowlands potencialo tam tikrai turi, o tiesa išaiškės jau po lapkričio 24 dienos. Išplėtimas startuoja 1 valandą nakties Lietuvos laiku.