Jei visuomet norėjote pradėti kurti žaidimus, Nintendo anonsavo naują projektą, kuris gali jus sudominti. Vakar kompanija paskelbė apie naują žaidimą pavadinimu Game Builder Garage, kuris visiems žaidėjams leis lengvai susikurti savo norimą žaidimą. Game Builder Garage Nintendo Switch platformoje pasirodys birželio 11 dieną.

Pasak pranešimo, Game Builder Garage savo žaidėjus išmokys vizualinio programavimo pagrindų. Žaidimo eigoje susidursime su mielais Nodon personažais, kurie padės sukurti savo svajonių žaidimą, o kompanija teigia, kad patirtis žaidimų kūrime absoliučiai nebūtina.

Skamba įdomiai? Kviečiame užmesti akį į žaidimo pristatomąjį filmuką, kuriame pamatysite, kaip tai veikia:

Pasak Game Builder Garage aprašymo, kiekvienas Nodonas žaidime atliks vis kitokią funkciją ir jungiat juos tarpusavyje bus galima paruošti unikalias jūsų kuriamo žaidimo mechanikas. Taip žaidėjas išmoks kas tarpusavyje dera, kas nedera, kokia turi būti kuriamo žaidimo seka ir panašiai.

Negana to, žaidimas turės keletą rėžimų. Žaidimų kūrybos pradinukai galės pradėti nuo Lesson Mode (Pamokų rėžimo), kuriame žaidimas pateiks visus būtinus vizualinio programavimo pagrindus. Žinoma, labiau pažengę Game Builder Garage žaidėjai iškart šoks prie Free Programming Mode (laisvo programavimo rėžimo), kuriame rasime gerokai daugiau įrankių ir unikalių Nodonų leidžiančių sukurti savo svajonių žaidimą.

Kaip ir kituose Nintendo žaidimuose, kuriuose galime kurti savo turinį, Game Builder Garage leis savo kūriniais dalintis su kitais žaidėjais. Savo kurtą žaidimą galėsite įkelti į specialią sistemą, sulaukti vertinimų komentarų ir t.t.. Na, o jei kurti atsibos, jūsų lauks milžiniška kitų Game Builder Garage žaidėjų sukurta žaidimų biblioteka.

Žaidimas kainuos apie 30 eurų ir bus išleistas išskirtinai Nintendo Switch konsolėms. Pasiruošę išlaisvinti savo kūrybinį potencialą?