Ką gi… Pasirodo, kad netrukus gausime dar daugiau PlayStation 4 ekskliuzyvų, kurie sulauks savo starto asmeniniuose kompiuteriuose. Jau seniau, Sony uždegė žalią šviesą ir PC žaidėjams leido pasimėgauti Horizon Zero Dawn bei Death Stranding. Artimiausiu metu šis sąrašas turėtų dar labiau išsiplėsti. Pasak Sony, PC žaidėjai jau netrukus galės mėgautis visa puokšte eksliuzyvinių PS4 žaidimų, o pirmasis eilėje Days Gone, kurio startas numatomas šį pavasarį.

Naujienas apie šią iniciatyvą paskelbė kompanijos vadovas Jim Ryan, kuris interviu su GQ metu atskleidė keletą įdomių detalių. Pokalbyje, Jim Ryan teigė, kad dvejonių leisti žaidimus PC platformoje beveik nebuvo. Pasak jo, galimybė supažindinti didelę žaidėjų bendruomenę su PlayStation žaidimais ne tik padeda pardavimams, tačiau ir stiprina Sony žaidimų prestižą. Negana to, kūrėjų patirtis leidžia lengviau adaptuoti žaidimus kitoms platformoms, o tai sumažina kūrybos kaštus.

Šioje vietoje norime priminti, kad prieš keletą mėnesių, po Death Stranding starto pasirodė gandų, kad Sony PC platformoje planuoja išleisti ne tik Days Gone, tačiau ir Uncharted, Bloodborne bei kitus žymius žaidimus. Tiesa, tuomet Sony šiuos gandus paneigė. Regis, kad apsigalvojo…

Jei dar niekuomet negirdėjote apie Days Gone, turėtumėte žinoti, kad tai tikrai puikus postapokaliptinis veiksmo nuotykis, kurį daugelis žaidėjų nepelnytai nuvertino. Starto metu žaidimas buvo peikiamas dėl klaidų ir tuomet didelės sėkmės nesulaukė. Tačiau nuo starto prabėgus nemažam laiko tarpui, žaidėjai sugrįžo į Days Gone pasaulį, o žaidimas subūrė nemažą fanų bendruomenę, kurie giria žaidimą dėl jo grafikos ir istorijos.

Beje, žaidimą nemokamai gali išbandyti visi PlayStation 5 ir PlayStation 4 savininkai, kurie turi aktyvią PS Plus prenumeratą – Days Gone yra vienas iš PlayStation Plus kolekcijos žaidimų.

Neturėjote progos išmėginti? Papildykite savo PS Plus sąskaitą ir prisijunkite prie Days Gone bendruomenės. Na, o jei norite žaidimą turėti savo asmeniniame kompiuteryje, būtinai sekite Eneba naujienas ir apie prekybos startą pranešime atskirai!