Praėjusią savaitę žaidimų industrijos analitikos puslapis SuperData pasidalino skaičiais, kurie įrodo tai, ką daugelis mūsų jau žinojome. Cyberpunk 2077 pagerino visus prieš tai buvusius skaitmeninių žaidimų pardavimų rekordus ir žaidėjų namus vien per gruodžio mėnesį aplankė 10,2 milijonų kartų.

Svarbu pabrėžti, kad tai bendra PC bei konsolėms skirtų skaitmeninių kopijų suma. Ši statistika taip pat atliepia ir žaidėjus, kurie nusprendė susigražinti pinigus už žaidimą, tad jei Cyberpunk 2077 būtų tvarkingesnis, tikėtina, kad realus parduotų skaitmeninių kopijų skaičius būtų dar didesnis. SuperData teigia, kad pinigus sugalvojusių susigražinti žaidėjų dalis nebuvo tokia didelė, kaip manyta ankščiau ir šios žaidėjų bendruomenės dalis nebuvo ypač reikšminga.

O čia visas SuperData komentaras anglų kalba:

„A successful marketing campaign and the reputation of The Witcher 3: Wild Hunt provided the hype necessary for the CD Projekt Red title to break records despite issues including performance problems on consoles, widespread glitches, and the indefinite removal of the game from the PlayStation Store. An extremely high share of digital sales (80 percent) was on PC, likely due to the delisting on PlayStation and the overall state of the console versions. Regardless of the short-term financial success, the critical backlash means the developer will now have to invest significant resources fixing the game in order to rehabilitate its image before the launch of its next title. „

Trumpai tariant, PC žaidėjai buvo aktyviausi skaitmeninės Cyberpunk 2077 kopijos pirkėjai, kurie sudarė net 80 procentų nuo visos pardavimų sumos, o tai neturėtų stebinti. Konsolių versijos nesulaukė daug gerų žodžių, o vėliau dingo iš prekybos visai. 

Svarbu pabrėžti, kad ypač dideli pirmojo mėnesio pardavimai dabar yra gerokai sulėtėję. Tačiau CD Projekt Red tikisi juos atgaivinti naujomis turinio injekcijomis, kurių pirmoji jau pasirodė. 1.1 atnaujinimas jau žaidime, o kūrėjai teigia, kad šis atnaujinimas taiso galybė techninių žaidimo klaidų – tiek PC, tiek konsolėse. Tiesa, beveik visos su šiuo atnaujinimu susijusios naujienos yra techniniai žaidimo atnaujinimai ir bug’ų taisymai, tačiau kūrėjai teigia, kad ateityje sulauksime ir papildomo turinio.

Jei įdomu peržvelgti naujovių sąrašą, kviečiama paskaityti oficialų atnaujinimų sąrašą.