Iki pat šio savaitgalio įvairiuose interneto forumuose netilo kalbos ir spekuliacijos apie naujų Blizzard žaidimų anonsus. Daugelis fanų tikėjosi sulaukti daugiau naujienų apie Diablo franšizę ir šios legendinės serijos ateitį, tad Blizzard nusprendė, jog pats metas atkleisti dar vieną ankščiau neanonsuotą projektą – Diablo 2 perdirbinį. Diablo 2 Resurrected tai 3D aplinkoje perkurtas legendinis Blizzard RPG žaidimas, kuris dar šiemet turėtų pradžiuginti ne tik asmeninių kompiuterių savininkus, tačiau ir konsolių žaidėjus.

Štai pristatomasis žaidimo filmukas:

Pasak naujienų, žaidimas bus ypač tikslus originaliojo Diablo 2 žaidimo ir jo išplėtimo Lord of Destruction perdirbinys. Žaidimo kūrėjai teigia, kad visą žaidimą perkūrė 3D aplinkoje, sukūrė reikalingus 3D modelius, burtų efektus ir taip toliau. Tiesa, jei norėsite nostalgijos kelionės po Diablo 2 zonas, vieno mygtuko paspaudimu galėsite susigrąžinti originalias žaidimo grafikas. Jei netyčia neturėjote progos išmėginti originalo, turėtumėte žinoti, kad originalusis Diablo 2 buvo sukurtas naudojant 2D spritus.

Svarbu paminėti ir tai, kad naujoji žaidimo versija veiks 4K rezoliucijoje. Kūrėjai taip pat teigia, kad pilnai perdarė žaidime esančius filmukus ir t.t.. Galiausiai, Blizzard integravo naujovišką garso sistemą – 7.1 Dolby Surround.

Jei įdomu apie visas naujoves sužinoti daugiau, rekomenduojame užmesti akį į pilną žaidimo pristatymą, kuriame Diablo 2 Resurrected kūrėjai kalba apie visas žaidimo naujoves.

Diablo 2 Resurrected pasirodys PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X ir Nintendo Switch dar šiemet. Kūrėjai taip pat teigia, kad žaidimas turės cross-progression funkcionalumą, kuris, jei užsimanysite, leis savo žaidimo progresą perkelti į kitą platformą.

Žaidimą iš Battle.net jau galite užsisakyti iš anksto. Jei norite sutaupyti keletą eurų, rekomenduojame užmesti akį į mūsų Blizzard kolekciją ir specialius dovanų kortelių pasiūlymus.