Artėjant BlizzConline renginiui, didelė Blizzard fanų bendruomenė pradėjo tradicines spekuliacijas apie renginio metu laukiančias naujienas. Tarp dažniausiai apkalbamų žaidimų ir du seniau paskelbti Blizzard produktai – Overwatch 2 ir Diablo 4. Daugelis tikėjosi, kad šiuometinio BlizzConline renginio metu pagaliau sulauksime oficialių šių žaidimo išleidimo datų, bet panašu, kad teks palūkėti. Skelbdami ketvirčio finansinę ataskaitą, Activision patikino, kad šie žaidimai šiemet nepasirodys.

O štai pilna Activision atstovo Dennis Durkin citata:

„We expect Blizzard’s net bookings to grow, given the momentum in World of Warcraft and the other growth initiatives we have in the business. Our outlook does not include Diablo 4 or Overwatch 2 launching in 2021.“ 

Tai, kad Diablo 4 šiemet nesulauks savo starto, buvo pakankamai aišku. Žaidimas anonsuotas tik pernai, o žaidėjų bendruomenė turėjo nemažai pastabų ir kritikos. Vis tik Overwatch bendruomenė, kuri jau ilgą laiką nesulaukia rimtų originaliojo Overwatch žaidimo atnaujinimų, tikėjosi, kad kūrėjų darbas su Overwatch 2 artėja prie pabaigos. Tačiau paaiškėjo, kad Overwatch 2 žaidimo apimtis gerokai didesnė nei manyta ankščiau.

Pagrindinis Overwatch žaismas, prie kurio esame įpratę, tai tik didelio ledkalnio viršūnė. Overwatch 2 kūrėjai tikisi sukurti rimtą istorijos kampaniją, kuri išplėstu Overwatch visatą, papildomų PvE rėžimų ir taip toliau. Pasak kompanijos prezidento J. Allen Brack, kūrėjai padarė milžinišką progresą ir dalį šių naujovių išvysime BlizzConline metu, tačiau žaidimo išleidimo datos greičiausiai nesulauksime.

„We’ve successfully passed a major internal milestone in December, and that involved testing many key features of the game with 100s of developers across Blizzard, and so we’re happy with how that game is progressing.“

2 didžiausi Blizzard anonsuoti žaidimai ir toliau liks be starto datų, tad kokių gi kitų naujienų laukti iš Blizzard? World of Warcraft, Hearthstone ir net Starcraft franšizės turėtų sulaukti nemažai dėmesio, tačiau turint omenyje faktą, kad Blizzard šiemet švenčia 30 metų jubiliejų, galimė tikėtis ir siurprizų.

Jei mėgstate Blizzard žaidimus ir norite sužinoti apie kompanijos ateities planus, nepraleiskite BlizzConline, kuris vyks vasario 19-20 dienomis.