Šiemet juokėmės, braukėm ašarą, galėjom pabūti kate, ožka ir net suburti sektą. Pagaliau ant PC sulaukėm ne vieno nuostabaus PlayStation žaidimo ir ne kartą mirę ragequittinom, galbūt net sulaužėme žaidimų pultelį ar klaviatūrą. 2022 m. buvo tikri amerikietiški kalneliai, pilni už širdies griebiančių istorijų ir mūsų kantrybės ribas patikrinančių kovų su bosais. Užbaikim metus peržvelgdami geriausius 2022-ųjų žaidimus!

Elden Ring

Elden Ring

Elden Ring ne tik laimėjo geimerių simpatijas, bet namo parsivežė ir geriausio metų žaidimo statulėlę. Žaidimas sujungia ir išplečia visus ankstesnių FromSoftware žaidimų elementus bei pamėgtą Souls žanrą perkelia į atvirą pasaulį. Žaidimo žemėlapį Elden Ring leidžia tyrinėti taip, kaip nori, o pasaulyje sutiktus monstrus gali įveikti tada, kada nori. Naujasis FromSoftware žaidimas laikomas geriausiu ne vien dėl savo išskirtinumo, bet ir dėl unikalaus žaidimo dizaino, kuris, tikime, įkvėps ne vieną žaidimų kūrėją.

God of War Ragnarök

God of War Ragnarok

Kaip perspjauti žaidimą, kuris, atrodo, neturi jokių trūkumų? Paprastai: su daugiau bosų, daugiau kraujo, su naujais kovos judesiais ir dar stipresne tėvo ir sūnaus santykių drama! God of War Ragnarok smogia iš peties – tiek pasakodamas žaidimo istoriją, tiek užbaigdamas Kratos sagą. Žaidimas meistriškai išlaiko pusiausvyrą tarp jautrios istorijos ir brutalios bei krauju pramirkusios kovų mechanikos. Ar su Kratos dar susitiksime pasakyti sunku, bet jau dabar gali išbandyti vieną geriausių 2022-ųjų m. žaidimų.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Jeigu kada nors norėjai išgyventi visus Žvaigždžių karų filmus, pagardintus išskirtiniu LEGO žaidimų humoru, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – kaip tik tau! Žaidime galėsi valdyti net iki 380 veikėjų bei pilotuoti daugiau nei 100 filmuose matytų erdvėlaivių ir kitų transporto priemonių. Maža to, žaidimas atrodo stulbinančiai! Nors viskas pastatyta iš LEGO kaladėlių, čia iškart atpažinsi ikoniškas Žvaigždžių karų scenas ir kraštovaizdžius. The Skywalker Saga yra odė ne tik George’ui Lucas’ui, bet ir visiems Žvaigždžių karų fanams visoje galaktikoje!

Horizon Forbidden West

Horizon: Forbidden West

Pavargai nuo rutinos ir ieškai pokyčių? Leiskis į kelionę po Forbidden West! Tyrinėk laukinę gamtą, susipažink su vietiniais ir sužinok, ar pajėgsi išgyventi poapokaliptiniame pasaulyje. Nors Horizon Forbidden West paskendo Elden Ring šešėlyje, tai nereiškia, kad žaidimas liko užmirštas. Tęsk Aloy kelionę ir atskleisk Forbidden West paslaptis. Žaidimas ne tik atrodo pribloškiančiai, bet jame galėsi susigrumti su mechaniniais gyvūnais. Kur dar gali stoti į kovą su mechaniniu dinozauru ar skrosti dangų ant metalinio paukščio nugaros? Jeigu vasarį žaidei Elden Ring, o Horizon padėjai į šoną, dabar puiki galimybė atsigriebti!

Dar daugiau žaidimų!

Šiemet sulaukėm galybės puikių žaidimų, tad dalinamės dar keletu, kuriuos reikia įtraukti į savo gamelist’ą! Jeigu mėgsti žaidimus, kuriuose reikia be priekaištų įvaldyti žaidimo mechanikas, Sifu pavers tave virtualiu Kung Fu meistru. Humoro nestingantis Cult of The Lamb leis tau suburti ir valdyti nuosavą sektą, o jeigu nori krėsti šunybes, nėra nieko geriau nei Goat Simulator 3. Scorn patiks atmosferinio siaubo mėgėjams, o A Plague Tale: Requiem yra puikus pirmosios žaidimo dalies tęsinys.

Galiausiai, negalime nepaminėti ir populiariausių PlayStation žaidimų, kurie pasirode ant PC ir iškart pelnė žaidėjų simpatijas. Raudoną kilimą tiesiam God of War, Uncharted: The Legacy of Thieves Collection, Marvel’s Spider-Man ir Marvel’s Spider-Man: Miles Morales!