Dauglis jūsų tikriausiai atsimena, kad praėjusią savaitę skelbėme apie Activision Blizzard pasiektą rekordą – World of Warcraft: Shadowlands tapo geriausiai startavusiu PC žaidimu istorijoje ir pardavė daugiau nei 3,7 milijonus kopijų per pirmąją dieną. Tuomet spėjome, kad šis rekordas laikysis ypač trumpai. Neklydome – vos pasirodęs Cyberpunk 2077 sudaužė Shadowlands rekordą į šipulius, o CD Projekt Red skelbia apie 4,72 milijonus parduotų PC žaidimų per pirmąją dieną.

Pasak mums pateikiamos informacijos, Cyberpunk 2077 sulaukė daugiau nei 8 milijonų išankstinių užsakymų skaičiuojant visas platformas kurioms išleistas šis žaidimas (starto dienos pardavimai skaičiuojami sumuojant ir išankstinius užsakymus). Taigi PC kopijos sudarė net 59 procentus visų parduotų žaidimų. Taip pat įdomu ir tai, kad net 74 procentai visų parduotų kopijų (apie 5,9 milijonai) buvo skaitmeninės. Likusi dalis teko fizinėms žaidimų dėžutėms ir kolekcinėms pakuotėms.

Cyberpunk 2077 buvo matomas ir Twitch platformoje. Starto dieną žaidimas nuolat laikėsi pirmojoje topo vietoje, o žaidimo transliacijas vidutiniškai vienu metu stebėjo apie 1,1 milijoną žiūrovų.

Šie skaičiai liudija, kad Cyberpunk 2077 jau dabar yra komerciškai sėkmingas, tačiau žaidimo kūrėjų komandai nevalia miegoti ant laurų. Daugybė PC bei konsolių žaidėjų skelbia apie nuolatines žaidimo klaidas ir reikalauja gražinti pinigus. Kūrėjai šį savaitgalį paskelbė, kad siūlo tokią opciją, tad realūs pardavimų skaičiai gali kisti jau artimiausiu metu.

Be abejonės, tokia masyvi žaidėjų bendruomenė reiškia ir didelę žaidimu nepatenkintų žaidėjų dalį, kuri nevengia peikti žaidimo viešai. Dėl to CD Projekt Red akcijų kaina biržoje smunka žemyn, o #Cyberbug2077 žyma atsidūrė tarp populiariausių Twitter socialiniame tinkle. Tačiau klausytis tik blogų atsiliepimų būtų neprotinga. Galybė žaidėjų giria Cyberpunk 2077 žaidimą, o kūrėjai jau ruošia žaidimo pataisas, tad neabejojame, kad kelių mėnesių bėgyje Cyberpunk 2077 gausis toks, kokio ir laukė visi fanai. Juk nenorėtumėte to praleisti, ar ne?