Miesto vaike, ar žinai, ką reiškia augti ūkyje? Pats laikas tai išsiaiškinti. Ūkininkavimo žaidimai yra gana nišinis žanras, tačiau kartu tai ir viena populiariausių žaidimų nišų. Vienu metu Farming Simulator 22 pranoko netgi Battlefield 2042, Cyberpunk 2077 ir Red Dead Redemption 2. Kuo jie tokie populiarūs? Turėjome išsiaiškinti. Susėdome, pažaidėme ir padarėme išvadą – tai velniškai geri žaidimai. Be to, kombaino vairavimas per pasėlių lauką tikrai atpalaiduoja.

Ilgai užtruktų išsiaiškinti visas priežastis, kodėl ūkininkavimo žaidimai sukelia tokią priklausomybę. O ir kiekvieno žaidėjo atsakymas būtų skirtingas. Išbandyk šiuos ūkininkavimo žaidimus ir mūsų puslapyje palik atsiliepimą, kodėl šie žaidimai tokie populiarūs. Ar susitarėme? Štai keletas, kad žinotum, nuo ko pradėti!

Stardew Valley

Iš pirmo žvilgsnio Stardew Valley atrodo kaip indie ūkininkavimo simuliatorius su nuostabia pikselių grafika, šilta spalvų palete ir jaukia atmosfera. Nesuprask neteisingai, jame tikrai visa tai rasi, tačiau Stardew Valley yra daug daugiau nei paprastas ūkininkavimo simuliacinis žaidimas. Ūkininkavimas tėra pretekstas, kad veikėjas paliktų miesto gyvenimą ir išsikrastytų į iš senelio paveldėtą ūkį.

Stardew Valley

Netrukus atrasi visą miestą, kuriam reikia tavo prisilietimo. Pamažu tapsi šios svetingos bendruomenės dalimi, padėsi išspręsti įvairias miesto problemas ir susidraugausi su jo gyventojais. Galėsi netgi susituokti! Stardew Valley gal ir neatrodo kaip įprastas žaidimas, tačiau kiekvienas žaidėjas turi jį įtraukti į savo žaidimų sąrašą.

Farming Simulator serija

Daugelis žaidėjų Farming Simulator perka kaip memą. Jie mato ūkininkavimo žaidimą ir galvoja, kad privalo tai išbandyti. Po kelių akimirkų jie supranta, kokie tikroviški ir patrauklūs yra šie žaidimai, ir juos pamilsta.

Farming Simulator

Mažiau nei 2% pasaulio gyventojų yra ūkininkai, o likusieji kartais net nežino, iš kur atkeliauja jų maistas. Farming Simulator žaidimai pateikia tikslią ir mokomąją informaciją bei leidžia sužaisti visą šį procesą. Farming Simulator puikiai atspindi ūkininkavimo visame pasaulyje subtilybes – čia susidursi su skirtingu reljefu ir klimatu. Be to, ūkininkavimo simuliaciniai žaidimai yra gana atpalaiduojantys ir apdovanoja tikslo pasiekimo skoniu. Daugelis žaidėjų mano, kad ši patirtis yra puikus pabėgimas nuo judraus miesto gyvenimo.

Goat Simulator

Ar Goat Simulator tikrai yra ūkininkavimo žaidimas? Na, jame rasi ūkio gyvūną, todėl mes sakome, kad taip. Be to, jis absurdiškai juokingas. Goat Simulator gimė kaip satyra, skirta pasijuokti iš simuliacinių žaidimų žanro. Tačiau per naktį tai tapo pasauline sensacija dėl įvairių žaidimų transliuotojų susidomėjimo. Visgi žiūrėti transliaciją yra vienas dalykas, o pačiam žaisti Goat Simulator – visai kas kita.

Goat Simulator

Galva trankyk automobilius, terorizuok žmones, kelk chaosą ir stenkis sulaužyti žaidimą perdėta fizika ir neįveikiama kakta. Žemėlapyje yra paslėpti įvairūs daiktai, pavyzdžiui, vos valdoma skraidyklė, su kuria gali pasiekti naujas beprotybės aukštumas. Bet būtent dėl to šis žaidimas yra įdomus! Goat Simulator yra žaidimas, kurio niekas neprašė, bet visiems tikrai reikėjo!

Pailsėk nuo įtempto miesto gyvenimo. Išsivirk arbatos, atsisėsk ir atsipalaiduok su Slime Rancher, Farm Together, Farmer’s Dynasty ir keletu kitų ūkininkavimo  žaidimų.