Išgyvenimo žanro žaidimai šiomis dienomis ypač populiarūs. Po įspūdingo Valheim starto, žanras išgyvena tam tikrą renesansą, o milžiniška naujų fanų bendruomenė ieško naujų (ir ne tokių naujų) išgyvenimo žaidimų, kurie padėtų praskaidrinti niūrias dienas. Re-Logic kurtas ir 2011 metais startavęs Terraria žaidimas – vienas iš tų, kurio pardavimai pastarosiomis savaitėmis auga lyg ant mielių. Praėjusią savaitę kūrėjai pranešė, kad Terraria perkopė 35 millijonų parduotų žaidimų ribą visose platformose.

Re-Logic pasidalino nauju forumo įrašu, kuriame pasidžiaugė šiuo įspūdingu pasiekimu ir neįtikėtinais augimo tempais. Pasak komandos, žaidimas šiuo metu ypač populiarus ir skaičiuoja net 17.2 milijonus PC žaidėjų, 8.5 milijonus konsolių fanų bei 9.3 milijonus mobiliosios Terraria versijos savininkų.

Negana šių įspūdingų skaičių, verta paminėti ir tai, kad žaidimas praėjusį mėnesį užkopė į geriausiai vertinamų žaidimų topo viršūnę bei aplenkė ilgus metus ten karaliavusį Portal 2 žaidimą. Šiuo metu Terraria vertinimų vidurkis siekia 8.81 iš daugiau nei 707 tūkstančių Steam vartotojų apžvalgų.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad šie faktai ir skaičiai signalizuoja ir kitą dalyką – neįtikėtinus Terraria augimo tempus. 2020-ųjų pabaigoje Terraria kūrėjai džiaugėsi peržengta 30 milijonų parduotų žaidimų riba, o tai reiškia, kad per mažiau nei 3 mėnesius kūrėjai pardavė dar 5 milijonus žaidimo kopijų. Tikėtina, kad augimas nesustos – dar šiemet kūrėjai tikisi išleisti paskutiniuoju DLC vadinamą Journey’s End atnaujinimą konsolių fanams, PC žaidėjai taip pat sulauks Steam Workshop palaikymo, o kūrėjai žada iki metų pabaigos įdiegti ir crossplay funkcionalumą. Tokios naujienos leidžia tikėtis dar didesnių Terraria žaidėjų skaičių jau netolimoje ateityje.

Jei niekuomet neturėjote progos išmėginti Terraria žaidimo, būtinai užmeskite akį mūsų specialius pasiūlymus bei prisijunkite prie šios milžiniškos žaidėjų bendruomenės.