Dar vienas savaitgalis pažymėtas nauju Steam rekordu. Kaip praneša Steam Database, populiarus PC žaidimų servisas šį sekmadienį į šipulius sudaužė prieš tai pasiektą vienu metu prie serviso prisijungusių žaidėjų rekordą ir perkopė 26,3 milijonų žaidėjų ribą (26 401 443, jei jau ieškote tikslaus skaičiaus).

Ankstesnis pasiekimas – 25,4 milijonai vartotojų – buvo pasiektas dar šiemet, sausio 2 dieną, tačiau rekordas laikėsi vos daugiau nei vieną mėnesį. Įdomu ir tai, kad visos pandemijos laikotarpiu, beveik kiekvieną savaitgalį, Steam skaičiai artėja prie rekordinių aukštumų, tad tikėtina, kad kitą pirmadienį šią žinią gali tekti pakartoti.

Svarbu pabrėžti, kad rekordo fiksavimo metu tik ketvirtadalis prisijungusių vartotojų tuo metu žaidė žaidimą – kiti tiesiog naršė po Steam žaidimų biblioteką. Žaidėjų pasiskirstymas gali būti matomas grafike žemiau:

Pasaulyje siaučiant pandemijai, ir daugeliui žaidėjų užsidarius namuose ne tik Steam generuoja rekordinius strautus. Apie panašius rekordus praėjusį mėnesį paskelbė PlayStation Network, Xbox Live bei kiti internetiniai žaidimų servisai. Netgi Eneba parduotuvėje praėjusį savaitgalį turėjome rekordinį lankytojų srautą, kuris viršijo net 7 000 vienu metu prisijungusių vartotojų.

Nors pandemija erzina visus, vis vien džiugu matyti augančią žaidėjų bendruomenę