Vaidmenų žaidimai arba RPG yra be galo mėgstami vaizdo žaidimų entuziastų, kad net garsiosios, į veiksmą orientuotos žaidimų serijos kaip Assassin’s Creed ar Yakuza, ėmė naudoti puikiai pažįstamus RPG elementus: lygio kėlimą, crafting ar ginklų pozicionavimą pagal lygį. RPG žaidimai, tokie kaip Diablo žaidimų serija, suteikia žaidėjams laisvę tyrinėti skirtingas personažų klases ir eksperimentuoti su skirtingais personažų tipais, sugebėjimais ir ginklais. Mylėdami šį žanrą siūlome ir tau pasinerti į valandų valandas įtraukiančių nuotykių, todėl pristatome specialią, geriausių RPG žaidimų kolekciją.

Spausk čia ir iš kolekcijos išsirink patį geriausią RPG žaidimą! O čia keletas pasiūlymų: 

Diablo III

Diablo 3

Kai išgirsti frazę „vaidmenų žaidimas“, yra 98,09 % tikimybė, kad pirmasis žaidimas, apie kurį pagalvoji, yra Diablo, ypač jei užaugai 90-ųjų pabaigoje ir 2000-ųjų pradžioje. Daugelis Diablo II vadina šedevru, o jo formulę vėliau mėgdžiojo ne vienas veiksmo vaidmenų žaidimų (ARPG) kūrėjas. Diablo III pakeitė kilimą lygiuose ir įgūdžių medžio mechanikas už kurias Diablo II buvo taip giriamas, bei pasirinko kiek paprastesnes žaidimo mechanikas, kad daugiau geimerių galėtų juo mėgautis. Jis tapo puikiu pabėgimo nuo rutinos žaidimu naujajai žaidėjų kartai, kuris iki šiol šiltai prisimenamas ir giriamas veiksmo RPG žaidimų gerbėjų.

 Yakuza: Like a Dragon

Yakuza žaidimų serija garsėja Japonijos nusikalstamo pasaulio portretu, gangsterių dramomis, išskirtiniu humoru ir kvailomis, juokingomis šalutinėmis užduotimis. Kaip veikia du visiškai skirtingi tonai, švelniai tariant, yra nesuvokiama. Jie sukuria unikalią vaizdo žaidimų patirtį, kuri retai sutinkama kituose žaidimuose. Yakuza 0–6 pasakoja apie buvusį Yakuza Kazuma Kiryu. Ir nors pagrindinė žaidimo saga gali išgąsdinti naujus žaidėjus su 7 žaidimais, jie verti kiekvienos juose praleistos sekundės.

7-oji pagrindinė serijos Yakuza: Like A Dragon dalis pristatė naują pagrindinį veikėją ir netgi pakeitė pagrindinę žaidimo mechaniką – nuo veiksmo beat ‘em up į ėjimais paremtą JRPG, kuriame Final Fantasy ir Persona gerbėjai jausis lyg namie. Žaidimas yra idealus naujokams, norintiems patirti vienos iš labiausiai pripažintų vaizdo žaidimų serijų tamsaus, absurdiško ir keisto, rodos, tarpusvyje visiškai nesuderinamo tono kokteilį.

The Witcher 3: Wild Hunt 

Witcher 3: Wild Hunt tapo žanrą apibrėžiančiu veiksmo vaidmenų žaidimu, kuriame gali pasirinkti, koks raganius nori būti. Žaidime yra trys skirtingi įgūdžių medžiai: vienas skirtas eliksyrams, kurie papildo Geralto statistiką, pastiprina ginklus bei prideda tam tikrus efektus, kitas – žaidėjams, kurie mėgsta naudoti magiją, o trečias – tiems, kurie nori įvaldyti kardą.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher: 3 pakeitė žaidėjų požiūrį į šalutines užduotis ir parodė, jog net pabodusios fetch misijos gali būti įdomios. Šalutinės užduotys gal ir atrodo kaip tos pačios, senos ir puikiai žinomos veiklos, tačiau už kiekvienos užduoties, už kiekvienos monstrų medžioklės slypi intriguojanti ar juokinga istorija, galinti paveikti ir pakeisti aplinkinio pasaulio peizažą. Šis naujas požiūris į žaidimo dizainą nubrėžė naują būsimų veiksmo vaidmenų žaidimų brėžinį, įskaitant jau minėtą Assassin’s Creed seriją ar Horizon Zero Dawn ir įtvirtino Wild Hunt kaip žaidimą, kurį privalai išbandyti.

Spausk čia norėdamas pamatyti visą vaidmenų žaidimų kolekciją. Esame tikri, kad rasi žaidimą, atitinkantį tavo skonį ir norus. Paskubėk, tavęs laukia fantastiški, tamsūs, keisti ir paslaptingi RPG pasauliai!