Kai kurie žaidimai akimirksniu tampa klasika, kai kurie sukelia šurmulį ir sulaukia pripažinimo tik laikui bėgant, o kiti tiesiog nugrimzta į užmarštį. Bet mes nekalbame apie pamirštus žaidimus, priešingai, dėmesį skiriame visų laikų geriausiems žaidimams, išleistiems per pastaruosius keletą metų. Žvelgdami į tai, ką ir kaip greitai kai kurie iš šių žaidimų pasiekė, ar galime sakyti, kad jie nėra patys geriausi? Ar galime sakyti, kad milijonai žaidėjų klysta ir The Witcher 3, Red Dead Redemption 2 ar Elden Ring nebus žaidžiami dar daugelį metų?

Spausk čia ir pamatyk visų laikų geriausių žaidimų kolekciją

The Witcher 3: Wild Hunt

Nereikėtų stebėtis, kad pabaisų medžiotojas Geraltas tapo kompiuterinių žaidimų ikona, kuri peržengė kompiuterinių žaidimų ribas ir persikėlė į populiarųjį „Netflix“ serialą bei įvairius komiksus. Nors jo kilmę galima atsekti iki „Raganiaus“ romanų, žaidėjams Geraltas iš Rivijos geriausiai pažįstamas iš veiksmo vaidmenų žaidimų serijos, kuri pakeitė ne vieną žaidimų industrijos aspektą. Wild Hunt pakeitė šalutinių užduočių ir NPC veikėjų sąvokas – parodė, kad pagrindinė siužeto linija nėra ir neturėtų būti vienintelis žaidimo akcentas bei tapo sektinu pavyzdžiu ateities atvirųjų pasaulių kūrybai.

Witcher 3

Papildomos šalutinės užduotys ir NPC gali atrodyti kaip nieko nelemiančios smulkmenos, tačiau tavo priimti sprendimai ir pasirinktas dialogas gali paveikti ir pakeisti patį žaidimo pasaulį Jei tau atsitiktinai pavyko aplankyti užduoties vietą prieš ją pradedant, Geraltas paminės tai dialoge. Dėmesys detalėms, mažiems niuansams ir gyvybe pulsuojantis pasaulis… „CDPR“ tikrai sukūrė išskirtinį žaidimą.

God of War

God of War daug ką padarė teisingai, bet geriausia tai, kad parodė, kaip atgaivinti franšizę, kurią gerbėjai laikė užbaigta ir pamiršta. Atrodė, kad God of War III pabaigė Kratos istoriją, o karo dievas išėjo į pensiją Bet taip tik atrodė. „Santa Monica Studios“ prikėlė Kratos ir apgyvendino Spartos vaiduoklį Skandinavijoje, o ankstesnėje trilogijoje išgyventa tragedija liko užnugary. Kūrėjai ne tik atvertė naują Kratos istorijos skyrių, bet ir pakeitė God of War formulę bei žaidimo mechanikas.

God of War

Kamera ėmė persekioti Kratos iš už nugaros ir virto vienu nenutrūkstamu kadru tiek žaidimo kinematografiniuose intarpuose, tiek pačiame žaidime. Tai yra didžiulis pasiekimas visoje žaidimų industrijoje. Metamas Leviatano kirvis ir staigus perėjimas į kovą kumščiais pakeitė vaizdo žaidimų ginklų suvokimą ir atvėrė daugiau galimybių eksperimentuoti kovojant ir atliekant kombinacijas. Jei dar nežaidei God of War, pats laikas tai padaryti. Ir nesijaudink, ankstesnės trilogijos žaisti nebūtina.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 tapo didžiausiu žaidimo startu Xbox istorijoje. Lenktynių franšizei neatsispiria nei užkietėję automobilių fanatikai, nei lenktynių entuziastai. Anksčiau lenktynių žanre dominavo įvairios lenktynių franšizės, deja, šiandien daugelis jų yra jau pamirštos. Need for Speed, kuris kadaise buvo šio žanro viršūnėje, sunkiai atranda asfaltą po ratais, o įvairių, kadaise populiarių lenktynių franšizių autoriai jau seniai dirba prie kitų projektų. Nors lenktynių žanras nėra pamirštas, rasti gerą žaidimą tampa vis sudėtingiau. Tačiau Forza serija ir toliau siūlo aukščiausios prabos potyrius ir tobulėja su kiekvienu nauju žaidimu. Ši serija laikoma viena geriausių arkadinių lenktynių franšizių šiandieninėje rinkoje.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 kviečia lenktynininkus dalyvauti lenktynių festivalyje vyksiančiame Meksikoje, kuriame laukiami automobilių entuziastai, nebijantys susiremti su įvairiomis gamtos sąlygomis. Vešlios džiunglės, išdegintos dykumos, snieguotos kalnų viršūnės, ugnikalniai, greitkeliai, maži Lotynų Amerikos miesteliai ir pamiršti senoviniai griuvėsiai driekiasi per Meksikos kraštovaizdį – visa tai nuguls po tavo ratais Forza Horizon 5 žaidime.

Tai tik trys pavyzdžiai, ką puikus žaidimas gali pasiekti ir kuo sužavėti žaidėjus, kad taptų liaupsinama klasika. Mūsų kolekcijoje rasi daug daugiau šiuolaikinių žaidimų, kurie jau dabar laikomi geriausiais iš geriausių.

Spausk čia ir žaisk juos visus!