Naujas futbolo sezonas startuos jau visai netrukus, tad pats metas pasiruošti ir naujam FIFA 21 žaidimo startui. Šiemet EA Sports pristatė galybę naujovių ir pažėrė visą pluoštą argumentų, kodėl verta įsigyti naują serijos žaidimą. Šiame tekste apžvelgsime, kokių naujovių gali tikėtis ilgamečiai FIFA žaidimų serijos fanai bei naujokai.

Jokio VAR

Nors praėjęs futbolo sezonas buvo paženklintas naujos VAR taisyklės įvedimu didžiausiose Europos futbolo lygose, EA Sports kolektyvas nusprendė ignoruoti šį faktą. Pasak FIFA 21 kūrėjų, tokio žaidimo elemento įvedimas žaidimui nesuteiktų apčiuopiamos naudos, tad kūrėjai nusprendė susikoncentruoti į kitas žaidimo sferas.

Kalbėdamas su SPORTbible, FIFA 21 žaismo prodiuseris Sam Rivera teigė:

„Sutinku, kad VAR yra svarbi šiandieninio futbolo dalis ir tokio elemento įvedimas į naują žaidimą paverstų jį realistiškesniu. Vis tik FIFA 21 yra vaizdo žaidimas ir, mūsų nuomone, tokių dirbtinių situacijų kūrimas nepraturtintu žaidimo. Kūrėjų komanda nusprendė susikoncentruoti į dalykus, kurie daro didesnę įtaką bendrai žaidimo patirčiai ir negadina smagumo.“

Teisingai! Kompiuteriniai sporto žaidimai ir taip turi VAR, tad animuotas teisėjo bėgiojimas prie ekrano išties atrodytų kaip kūrėjų komandos laiko švaistymas.

Pokyčiai karjeros rėžime

Šiuometinis FIFA 21 pristato galybę naujovių fanų pamėgtame karjeros rėžime (Career Mode). Norėdami neatsilikti nuo konkurentų, kūrėjai gerokai išplėtė žaidėjo pasirinkimų laisvę ir galimybes valdant savo pasirinktą komandą. 

Pasak kūrėjų, karjeros rėžimas turės naują varžybų simuliacijos langą, kuriame žaidėjas galės reguoti į žaidimo eigos pokyčius. Naujame lange matysite įvairių žaidėjų statistikas, galėsite lengvai keisti taktikas bei atlikti kitus žaidimo eigos pakeitimus. Tai suteiks galimybę reaguoti į veiksmą aikštelėje ir padidinti savo šansus pasiekti pergalę.

Atnaujinimų sulaukė ir pačių žaidėjų vystymas. Tiek aikštelėje, tiek už jos ribų galėsite matyti įvairius žaidėjų rodmenis (ištvermė, tikslumas, moralė ir panašiai). Tai leis geriau optimizuoti savo sudėtį bei suteiks daugiau žaismo gylio tiems, kurie mėgsta skaičiuoti, rotuoti savo komandos sudėtį bei tobulinti savo turimus žaidėjus. Karjeros rėžimas taps sudėtingesnis, bet nuo to tik įdomiau!

Čia verta paminėti ir  patobulintą FIFA 21 karjeros rėžimo dirbtinį intelektą. Pasak žaidimo kūrėjų, FIFA 21 dirbtinis intelektas gerokai patobulėjo – kompiuterio valdomos komandos realistiškai reaguos į įvykius aikšėje, kurs rimtą konkurenciją tranferių rinkoje siekiant įsigyti naujus futbolo talentus ir taip toliau.

Ultimate Team naujovės

Siekiant pagerinti internetu mėgstančių pasivaržyti žaidėjų patirtį, FIFA 21 kūrėjai taip pat pristatė keletą naujovių Ultimate Team rėžimo fanams. Nuo debiuto 2008 metais, Ultimate Team turėjo fizinio pasirengimo mechanika, kuri buvo įdiegta siekiant priversti žaidėjus rotuoti savo komandos sudėtį. Tai erzino daugelį internetinio futbolo mėgėjų, tad su FIFA 21 ši mechanika dingsta. 

Atnaujinimas ypač turėtų patikti kolekcionieriams, kurie savo FUT pakuotėse rasdavo ne žaidėjus, o treniruotėms skirtas korteles. Toks mechanikos pašalinimas padidins šansus gauti norimas ir išties naudingas korteles – naujus žaidėjus, kosmetinius atnaujinimus bei korteles leidžiančias tobulinti savo komandos infrastruktūrą.

Ir tai ne viskas! FIFA 21 Ultimate Team pristatė naują FUT Co-op rėžimą, specialius FUT įvykius bei galimybę auginti savo internetinį klubą. Jei įdomu paskaitinėti išsamiau, būtinai užmeskite akį į šį tekstą.

Geresnė grafika ir žaismas

Būtų keista, jei naujas FIFA žaidimas neatliktų tam tikrų patobulinimų ir techninei žaidimo daliai. EA Sports tikina, kad naujasis FIFA 21 turės patobulintą grafikos varikliuką, išnaudos naują apšvietimo technologiją ir turės gerokai daugiau skirtingų žaidėjų animacijų. Nereikia stebėtis – juk tai pirmasis naujos konsolių kartos futbolo žaidimas, tad ilgamečiai serijos fanai tikrai pamatys skirtumą. Ir ne tik pamatys, bet ir pajaus. FIFA 21 giriasi greitesne žaidimo eiga, tikroviškesne kamuolio bei žaidėjų fizika ir panašiai.

Būsime atviri, bent jau dabar atrodo, kad FIFA 21 taps tikru šuoliu serijoje, kuris gali sulaužyti nusistovėjusią tvarką. Jau eilę metų FIFA serija yra peikiama dėl mažo naujovių skaičiaus, tačiau šie metai, atrodo, bus kitokie. Kaip yra iš tiesų, įsitikinkite patys!