Naktys ilgėja, orai vėsta, ir niekada negali žinoti, kas tyko tamsoje. Argi ne puikus metas įsijungti siaubo žaidimą? O jei nežinai ką žaisti, paruošėm populiariausių ir pačių baisiausių siaubo žaidimų sąrašą. Juk nebijai?

Resident Evil serija

Resident-Evil-2-Remake

Sunku išrinkti tik vieną žaidimą iš serijos, antram gyvenimui prikėlusios visą zombių žanrą. Gūdžiais devyniasdešimtaisiais, zombiai visiems tiesiog atsibodo – jie tapo pigia ir nuobodžia kliše. Žinai kas įvyko po to? Capcom išleido Resident Evil. Pasirodęs ant PS1, žaidimas sukėlė revoliuciją. Po RE1, zombiai net tik vėl tapo visų mėgstamiausiais vaikštančiais numirėliais, bet sukūrė ištisą survival-horror žanrą. 

Šiandien gali rinktis net iš kelių RE žaidimų. Pamatyk nuo ko viskas prasidėjo su RE HD Remaster arba nerk tiesiai į modernius RE2 ir RE3 žaidimų remeikus. RE4 vis dar laikomas vienu geriausių serijos žaidimų, o jei nori siaubo iš pirmojo asmens perspektyvos – rinkis RE7 ir RE8 Village. Kiekvienas žaidimas turi savų pliusų ir minusų, tačiau pažadam vieną – pereiti verta visus.

Outlast

Outlast

Tik pasirodęs, Outlast iškart susirinko visus baisiausio žaidimo titulus. Pagrindinė to priežastis – niekada nežinai kas tavęs laukia. Ant kulnų tau nuolat lipa kraujo ištroškęs monstras, o vietoj to, kad galėtum apsiginti – turi tik nešiojamą kamerą. Ši atstoja vienintelį šviesos šaltinį, tačiau vos per ją pažiūrėsi, tamsoje rasi visai kitą pasaulį. Gali bėgti, gali slėptis, bet ar išgyvensi?

BioShock

Bioshock Remastered

Net ir praėjus beveik 15 metų, BioShock vis dar laikomas vienu geriausių siaubo žaidimų. Taip yra dėl žaidimo atmosferos, kurią sukuria 1920 m. art deco estetika ir tuščiuose koridoriuose aidintys džiazo garsai. Šiurpas per nugarą perbėga nuo tamsoje tykančių genetiškai modifikuotų žmonių, kurių ištarti žodžiai niekada nesulauks atsako. Sveikiname atvykus į Rapture – žlugusią utopiją, kurioje kiekvieną žingsnį lydi paranoja.

Tačiau BioShock yra kur kas daugiau, nei siaubo šaudyklė, juk ne veltui žaidimas laikomas vienu geriausių. Visgi, visų žaidimo paslapčių išduoti neketiname, tad išbandyk ir atskleisk žlugusios utopijos paslaptis.

The Evil Within

The Evil Within

The Evil Within drąsiai galima laikyti RE ir Silent Hill įpėdiniu. Kurdamas The Evil Within, žaidimo režisierius Shinji Mikami įkvėpimo sėmėsi būtent iš pastarųjų serijų. Žaidimas tave įkalins beprotnamyje, kur kiekviename žingsnyje lydės neslūgstanti įtampa. Į žaidimą įtrauks siurrealistinis siužetas, o siaubą kels šlykščiausi monstrai.

Jeigu perėjai visus Resident Evil ir ieškai kažko panašaus, The Evil Within – kaip tik tau. Žaidimas patiks visiems, pasiilgusiems klasikinių siaubo žaidimų.

Little Nightmares

Little Nightmares

Bėk, bėk ir nesidairyk! Little Nightmares yra tarsi košmaras, iš kurio negali pabusti. Deformuoti padarai, šiurpą keliantis garso takelis, nuostabaus grožio grafika ir šviesoje šokantys šešėliai sukuria bauginantį, tačiau labai gražų pasaulį.

Galbūt Little Nightmares ir nėra labai ilgas ir sunkus žaidimas, tačiau privalai jį pereiti. Kaskart susidūrus su nauju monstru per odą perbėgs šiurpuliukai, o bandant nuo jų pabėgti – širdis ims plakti kur kas stipriau.

Turim siaubų, turim baubų ir turim dar daugiau žaidimų! Nori patirti kraują stingdantį siaubą kosmose? Išbandyk Dead Space ir Alien: Isolation. Mėgsti parkūrą ir zombius? Tau patiks Dying Light. O jeigu nori į pasakojimą sutelkto žaidimo – pasinerk į The Quarry. Siaubo žanras iš tiesų nuostabus!