Šiandien Final Fantasy XIV yra vienas iš populiariausių MMO RPG. Jis net sugebėjo pranokti ilgą laiką karūną nešiojusį – World of Warcraft. Kai 2021 m. Square Eneix išleido Endwalker papildinį, žaidėjų norinčių pasinertį į sekantį Realm Reborn skyrių buvo tiek daug, kad kompanijai teko laikinai sustabdyti žaidimo pardavimus. Final Fantasy serveriai tiesiog nepakėlė žaidėjų antplūdžio. Šis žaidimas tiesiogine prasme sulaužė internetą.

Tačiau Final Fantasy XIV nebuvo vienintelis žaidimas, dėl kurio žaidėjai pametė galvas. Vienaip ar kitaip, daugelis jas tikrai pametė. Čia apžvelgsime žaidimus, kurie sulaužė internetą. Išankstinis susižavėjimas daugeliu žaidimų jau atslūgo, tačiau kiekvieną iš jų pažaisti būtina!

Elden Ring

Elden Ring

Kas labiausiai sužavėjo Elden Ring žaidėjus: ar naujiena, kad tai bus pirmasis Souslborne atviro pasaulio žaidimas? O gal tai, kad tai buvo bendras kūrinys su geriausiai parduodamų tamsiosios fantastikos knygų autoriumi George R. R. Martin, kuris, užuot pabaigęs The Winds of Winter (mes vis dar laukiame!), parašė istoriją Elden Ring? Tikriausiai tai abi šios priežastys, nes Elden Ring jau yra laikomas unikaliu šedevru ir žaidimu, kuris pakeitė įsisenėjusią „eik ten – daryk tą“ atvirojo pasaulio žaidimų formulę.

The Witcher 3: Wild Hunt

Witcher 3 Wild Hunt

Tiesą sakant, paskutinis Geralto nuotykis nesukėlė tiek daug susidomėjimo. Žaidimas atrodė gerai, tačiau žaidėjams priminė eilinį atvirojo pasaulio veiksmo vaidmenų žaidimą. O mes jau tokių matę užtektinai, ar ne? Tačiau kai The Witcher 3 pagaliau pasiekė parduotuvių lentynas, likome priblokšti įtraukiančių istorijų ir šalutinių misijų. Savo gyliu kai kurios niekuo nenusileidžia net pagrindinei žaidimo istorijai. 

Iki šiol daugelis žaidėjų The Witcher 3 laiko visą kartą apibrėžiančiu žaidimu. Ne vienas žaidimų kūrėjas bandė imituoti šalutinių užduočių dizainą, tačiau jiems dar reikia pasistengti. Witcher 3 yra išskirtinis ir pavyzdinis žaidimas.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Paskutinis CD Projekt Red žaidimas ne kartą sulaužė internetą. Kaskart, kai žaidimas buvo demonstruojamas įvairiose parodose, žaidėjai visame pasaulyje vienas po kito pametė galvas. Tą dieną, kai jis pagaliau buvo išleistas, jis dar kartą sulaužė internetą, nors ne taip, kaip visi tikėjosi… Laimei, dauguma žaidimą skandinusių klaidų jau ištaisytos, o CDPR ir toliau tobulina bei bando pristatyti kvapą gniaužiančią bei pažadėtą Cyberpunk patirtį. Ar ne pats laikas aplankyti Night City?

Red Dead Redemption 2

Red dead 2 redemption horses

Šiame sąraše gali būti paminėtas bet kuris Rockstar žaidimas, nes jie taip pavergė žaidėjų širdis, kad vien anonso pradžioje pamatę Rockstar Games logotipą, pašėlstame. Tačiau mes pasirinkome Red Dead Redemption dėl dviejų priežasčių:

1) Tai didžiausias ir detaliausias iki šiol sukurtas Rockstar Games pasaulis;

2) Tai juk vesternas!

Žaidėjai nekantravo vėl užšokti ant akrlio ir pasinerti į laukinių vakarų šurmuį. RDR2 pranoko bet kokius mūsų lūkesčius savo nepakartojamu atviru pasauliu bei netikėta žaidimo kulminacija. Visi žaidimą žaidę geimeriai jį laiko šedevru. Galime lažintis, kad pirmasis GTA 6 anonsas taip pat sulaužys internetą, bet kol jį išvysime, visada gali joti į saulėlydį su Red Dead Redemption 2.

Fallout 4

Fallout žaidimų serija visada buvo populiari, tačiau kai pagaliau pasirodė ilgai lauktas Fallout 4, žaidėjai nebegalėjo veikti nieko kito. Na, nebent padėti kitai gyvenvietei. Net pati Bethesda pasiūlė suklastotą gydytojo lapelį, kad visi galėtų niekieno netrukdomi toliau tyrinėti atominę dykvietę. Ar pasinaudojai pažyma?

Galbūt jau per vėlu skambinti viršininkui ir atsiprašyti iš darbo dėl ligos ar mokytojai pateikti Bethesda pažymą, bet tikrai nėra per vėlu tyrinėti branduolinę dykvietę ir pamatyti koks gi tas žaidimas, dėl kurio visi bent dienai metė visus darbus ir žaidė Fallout 4.

God of War

Kiek laiko visus vadinai „boy“, pažaidęs naująjį God of War? Tą žodį galėjai išgirsti iš kiekvieno žaidėjo lūpų – jis tapo tikru kultūriniu reiškiniu. Tačiau tai ne vienintelis dalykas, dėl kurio God of War tapo toks populiarus. Be naujos kovos sistemos su metamu Leviatano kirviu, tėvo ir sūnaus dramos ir kito Ghost of Sparta gyvenimo skyriaus, God of War padarė kai ką, ko niekas kitas neišdrįso.

God of War

Kalbame apie nenutrūkstantį kameros rakursą. Pasak žaidimo režisieriaus Cory Barlog, tai buvo sunkiai įveikiamas iššūkis, tačiau įgyvendinus jis pavertė žaidimą žiauria, artima ir asmeniška kinematografine patirtimi. Jei esi žaidimų kūrėjas ir ieškai būdų, kaip atnaujinti savo franšizę, God of War yra puikus pavyzdys.

Fortnite

Patinka tau tai ar ne, Fortnite yra Battle Royale karalius. Kaip animacinis filmas atrodantis žaidimas kasdien pritraukia daugiau nei 3 milijonus žaidėjų ir vis dar yra labiausiai transliuojamas žaidimas Twitch platformoje. Jei bandytume atspėti, kodėl Fortnite yra toks populiarus tarp žaidėjų, sakytume, kad taip yra todėl, nes žaidimas siūlo didžiulį kosmetinių daiktų pasirinkimą. Žaidime rasi originalų ir licencijuotą turinį nuo Marvel ir DC superherojų iki realaus gyvenimo įžymybių. Pandemijos piko metu jame netgi vyko tiesioginis koncertas, kurio pranokti dar nepajėgė nei vienas žaidimas!

New Skin in Fortnite Captain America

Fortnite taip pat keičia savo salos žemėlapį atitinkamai nuo žaidime vykstančių įvykių. Atnaujinimai pristatantys naujus judėjimo būdus, skinus ir nuolat besikeičiančius kraštovaizdžius jau ne kartą sulaužė internetą.

Pasauliniu fenomenu tapęs Minecraft taip pat gali lengvai atsidurti sąrašo viršuje. Taip pat ir Among Us, kuris per naktį tapo tikra Twitch sensacija. Terraria, Monster Hunter World, Forza Horizon 5 ir daugelis kitų žaidimų dėl įvairių priežasčių irgi nusipelno vietos šiame sąraše. Džiaugdamiesi, kad turime tokią išskirtinę aibę aukščiausio kalibro žadiimų, siūlome juos išbandyti su išskirtine kolekcija

Ar jau žaidei žaidimus, dėl kurių žaidėjų bendruomenė buvo pametusi galvas? Jei ne, tam laiko visada yra. Įsigyk juos pigiau Eneba!