Jei dar negirdėjote, turime naują žaidimų pasaulio hitą. Valheim – tai naujas išgyvenimo žanro žaidimas, kuris prieš porą savaičių startavo Steam Early Access platformoje. Ir startavo su trenksmu! Žaidimas per pirmąją savo savaitę pardavė daugiau nei vieną milijoną kopijų, o praėjusį savaitgalį Steam platformoje užfiksavo neįtikėtiną 300 000 vienu metu prisijungusių žaidėjų rekordą. Tai reiškia, kad žaidimas aplenkė didžiausius platformos žaidimus – Rust, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Grand Theft Auto V – bei priartėjo prie tokių žaidimų kaip CS:GO ir Dota 2.

Nors Steam platformos bronza gali atrodyti kaip pakankamai menkas pasiekimas, svarbu pabrėžti, kad tai tik pirmosios žaidimo dienos . Taip pat, verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad tai primasis Iron Gate studijos žaidimas. Tiesa, žaidimą leidžia Coffee Stain – leidėjas žinomas dėl Goat Simulator ir Statisfactory.

Valheim – tai fantastinis išgyvenimo žanro žaidimas, kuris savyje supina geriausias šio žaidimų tipo savybes. Valheim pasaulis generuojamas procedūriškai, o tai reiškia, kad nei vienas žaidimo žemėlapis nebus vienodas. Taip pat verta paminėti, kad žaidime rasime puikiai išdirbtą gamybos sistemą bei įdomius atsitiktinius PvE susirėmimus su žaidimo pasaulio monstrais. Visi šie elementai susilieja į dinamišką žaismą, kuris neleis nuobodžiauti niekam.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad žaidimas vis dar Early Access stadijoje, tad jame netrūksta klaidų. Vis tik nuostabūs pirmieji žaidėjų atsiliepimai ir puikus žaidimo startas leidžia tikėtis, kad kūrėjai nemiegos ant laurų ir su dvigubu įkarščiu puls tobulinti žaidimą. Tiesą pasakius, Iron Gate Steam žaidimo puslapyje jau pasidalino vieša padėka žaidėjų bendruomenei, padėkojo už pagyrimus ir kritiką bei davė pažadą 2021 metais pristatyti ne tik klaidų taisymų, bet ir gausybę naujo turinio.

Bus įdomu stebėti, kaip Valheim vystysis toliau. Paprastai, tokios populiarumo bangos greitai išblėsta, nes kūrėjai nespėja tvarkytis su fanų lūkesčiais. Belieka tikėtis, kad Iron Gate kompanijos darbas bus spartus, o Valheim nenugrims užmarštin ir netaps dar vienu žaidimu, kuris užsibus Early Access stadijoje.