Nors internautai apie Apex Legends versiją, skirtą Nintendo Switch konsolei, žinojo jau seniau, pagaliau sulaukėme šių gandų patvirtinimo. Nintendo Twitter paskyra pagaliau oficialiai anonsavo Apex Legends versiją skirtą Nintendo Switch konsolėms – ji turėtų pasirodyti kovo 9 dieną.

Pasak pateikiamos informacijos, Nintendo Switch konsolei skirta Apex Legends versija buvo kurta taip, kad nenukentėtų žaismo sklandumas, tad kūrėjai turėjo griebtis tam tikrų gudrybių. Su šia versija dirbantys kūrėjai iš Panic Button studijos nėra naujokai – kompanija taip pat dirbo su Doom, Wolfenstein II ir Warframe žaidimų Switch versijomis. Pasak jų, Apex Legends yra „protingai optimizuotas“, tad jokio pastebimo lago žaidėjai pajausti neturėtų. Negana to, kūrėjai teigia, kad Nintendo Switch žaidimo versija turės visas kitų platformų žaidėjams įprastas funkcijas.

Šioje vietoje norime prisiminti ankščiau mūsų skleistus gandus, kuriuose sakėme, kad labai tikėtina, jog Nintendo Switch negalės žaisti su kitų platformų žaidėjais. Pripažįstame, kad klydome ir pernelyg nuvertinome kūrėjų galimybes. Panic Button teigia, kad Nintendo Switch Apex Legends versijos žaidėjai galės be vargo jungtis prie kitų platformų žaidėjų. Būtent šio funkcionalumo įdiegimas ir kainavo kūrėjams papildomo laiko, tad vietoje planuoto vasario mėnesio starto, Apex Legends Nintendo Switch konsolėje teks palaukti iki kovo mėnesio pradžios.

Switch konsolei skirta Apex Legends versija startuos su 8-uoju žaidimo sezonu ir ribotą laiką leis šios platformos žaidėjams gauti papildomų bonusų. Nintendo skelbia, kad po Nintendo Switch starto, iki kovo 23 dienos, žaidėjai gaus dvigubai daugiau patirties taškų, o Season 8 Battle Pass nusipirkę žaidėjai iškart atrankins pirmuosius 30 apdovanojimų lygių. Tai reiškia, kad nors Nintendo Switch žaidėjai prie aštuntojo sezono linksmybių prisijungs šiek tiek vėliau, norintys galės nesunkiai prisivyti likusią Apex Legends žaidėjų bendruomenę.