Riot Games pasaulinės esports lygos vadovas John Needham šiandien oficialiai paskelbė, kad 2021 m. League of Legends pasaulio čempionatas buvo perkeltas iš Kinijos į Europą. Nors Riot Games dar nenurodė tikslių čempionato vietų, akivaizdu, kad Europa taps namais didžiausiam šių metų LoL eSports renginui.

Sprendimas perkelti vieną iš labiausiai laukiamų Esports renginių pagrįstas pandemine situacija. Kyla nuogąstavimai susiję su skiepijimo procesu ir naująja Delta mutacija, nes baiminamasi, kad dėl šių aplinkybių dauguma komandų negalės dalyvauti čempionate Kinijoje. Needham tvirtina, kad „dėl Delta varianto, kelionių apribojimai ir COVID protokolai buvo sugriežtinti, todėl 2021 m. čempionato organizavimas tapo dar sudėtingesnis nei 2020 m..“ Be to, jis priduria, kad „deja, mes pasiekėme tašką, kai labai sunku garantuoti, kad komandos, kurios kvalifikavosi į čempionatą, ir geriausi jų žaidėjai šiais metais galės dalyvauti organizuojamame renginyje. Dėl šios priežasties mes priėmėme sunkų sprendimą perkelti LoL čempionatą iš Kinijos į Europą.“

Nors pasirinkimą lėmė svarios priežastys, deja, League of Legends gerbėjų Kinijoje laukia didžiulis nusivylimas. Kinijos gerbėjai sudaro didžiausią League of Legends gerbėjų bendruomenės dalį, todėl jau kelis metus iš eilės šis renginys vyko Kinijoje. Na, o kol kas nors ir žinoma, kad čempionatas perkeltas į Europos regioną, tikslios renginio vietos dar neaiškios. Žinoma, Riot Games šią informaciją turėtų atskleisti jau greitai, kadangi iki čempionato liko vos mėnuo.

League of Legends Esports pratęsė licencijų sutartis su beveik visomis Europos regioninėmis lygomis (ERL), taip pat pritaikė daugybę pakeitimų, kurie suteiks lygoms papildomo stabilumo ir pagerins bendrą būsimų žaidėjų patirtį. Norint nustatyti, kurios Europos regioninės lygos galės vykti kontaktiniu būdu, o kurios – internetu, bus įdiegta nauja klasifikavimo sistema. Lygos bus akredituotos arba neakredituotos, kad būtų galima nustatyti kiekvieno renginio vykdymo procesą priklausomai nuo regiono pobūdžio. Akreditacija bus nustatyta remiantis konkrečiais kriterijais.

Laukdami 2021 m. League of Legends pasaulio čempionato, būtinai apsilankykite mūsų Riot taškų kolekcijoje ir įsigykite League of Legends kortelių.